zaterdag 7 maart 2020

Jongen (19) doodgeschoten bij onlusten in Guyana na verkiezingen

(Bron foto: Twitter)
Meisje zwaargewond in ziekenhuis, ook drie agenten gewond


In Guyana is een 19-jarige jongen doodgeschoten bij onlusten die ontstonden na de verkiezingsuitslag. Een meisje ligt zwaar gewond in het ziekenhuis. Ook drie politieagenten raakten gewond.

Volgens bewoners liep hij een schotwond op toen de politie het vuur opende op demonstranten. De politie deed dit, nadat zij bekogeld werd met glazen flessen en werd aangevallen door demonstranten.


De jongen werd met spoed naar het New Amsterdam Public Hospital gebracht waar hij bezweek aan de verwondingen.


In Guyana is het momenteel erg onrustig. Aanhangers van oppositiepartij PPP/C gingen uit protest de straat op, omdat ze vinden dat de regering wil frauderen met de uitslag van de verkiezingen die maandag zijn gehouden.


Gisteren waren er protesten naar aanleiding van de uitslagen van de verkiezingen. Demonstranten blokkeerden de weg en staken banden in brand. Ze zongen 'Granger moet weg' en verklaarden ook dat ze geloven dat de verkiezingen oneerlijk waren verlopen.


De protesten komen nadat diplomaten en buitenlandse waarnemers donderdag de voorlopige resultaten van de presidentsverkiezingen van Suriname’s buurland Guyana in twijfel getrokken, terwijl president David Granger de overwinning claimde.
Diplomaten uit de Verenigde Staten, de Europese Unie, Groot-Brittannië en Canada zeiden, dat de resultaten die de verkiezingsraad voor Region 4 had vrijgegeven, niet geloofwaardig waren.


(Suriname Mirror/Waterkant.net/Twitter/Facebook/YouTube)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten