zondag 19 januari 2020

Venezolaanse oppositieleider Guaido ontmoet Amerikaanse staatssecretaris Mike Pompeo in Colombia

(Bron foto: AFP)
Guaido spreekt Pompeo op regionale conferentie over terrorismebestrijding


Volgens twee mensen in zijn omgeving zal de Venezolaanse oppositieleider Juan Guaido morgen in Bogota, Colombiam een ontmoeting hebben met de Amerikaanse staatssecretaris Mike Pompeo op een regionale conferentie over terrorismebestrijding. Guaido bevestigde zondag 19 januari 2020, dat hij in Colombia is aangekomen en met de Colombiaanse president Ivan Duque gaat spreken, hoewel hij Pompeo niet noemde. 

Woordvoerders van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken en Guaido weigerden commentaar te geven op een ontmoeting met Pompeo.

Guaido heeft Venezuela niet verlaten sinds februari, toen hij een door de rechtbank opgelegd reisverbod tartte en naar buurland Colombia reisde om een ​​door de VS gesteunde inspanning te organiseren om hulpgoederen over de grens te transporteren, die werd geblokkeerd door troepen die loyaal waren aan president Nicolas Maduro.

In een bericht op Twitter zei Guaido, dat hij dankbaar was voor de steun van Duque en zei dat de reis 'de voorwaarden zou creëren die ons naar vrijheid zullen leiden. Ik kan je verzekeren dat mijn terugkeer naar ons land vol goed nieuws zal zijn', hij voegde toe.


Duque verwelkomde op Twitter Guaido in Colombia en zei dat ze zondag een privévergadering zouden houden in zijn presidentiële residentie en dat Guaido de conferentie van maandag zou bijwonen. De bijeenkomst zal ingaan op het gebruik van drugshandel en illegale goudwinning om 'terroristische activiteiten' in Amerika te financieren.

De Verenigde Staten, samen met ongeveer 50 andere landen, hebben Guaido erkend als het legitieme staatshoofd van Venezuela sinds afgelopen januari. Maar, Maduro blijft aan de macht, ondanks een Amerikaanse campagne om de financieringsbronnen van zijn regering af te sluiten door sancties op te leggen aan de vitale oliesector van Venezuela, en Guaido's pogingen om het leger aan te moedigen te rebelleren.

(Suriname Mirror/Reuters/El Heraldo/El Tiempo/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten