zondag 19 januari 2020

Einde voor Robert van Trikt, governor Centrale Bank van Suriname - Er bestaat een te groot verschil in inzichten tussen de regering en Van Trikt

Van Trikt schrijft zijn bedankbrief

Positie minister Lilian Ferrier, de moeder van Van Trikt, mogelijk ook in het geding...


Het doek is gevallen voor Robert van Trikt, governor van de Centrale Bank van Suriname. Starnieuws bericht zaterdag 18 januari 2020, dat president Desi Bouterse donderdag een onderhoud had met Van Trikt en vrijdagavond laat met minister Gillmore Hoefdraad van Financiën, die terug is uit het buitenland. 

Er is een onderzoek gaande door de Raad van Commissarissen. Op basis van wat er tot nu toe boven water is komen drijven, heeft de president aan Van Trikt gevraagd om zijn bedankbrief te schrijven.

Van Trikt heeft aan het verzoek voldaan en zijn bedankbrief zaterdag geschreven naar Bouterse. Hij stelt, dat er een zodanig verschil in inzichten bestaat tussen de regering en hem, op basis waarvan hij niet langer kan functioneren als gewenst. Van Trikt zegt verder, dat hij na ampel beraad heeft besloten zijn functie neer te leggen per dinsdag 21 januari. Hij heeft zijn standpunten toegelicht donderdag in een gesprek met president Desi Bouterse.

Van Trikt heeft vanaf het begin meegewerkt aan het onderzoek en heeft verlof opgenomen op verzoek van de raad van commissarissen, die geleid wordt door Vijay Kirpalani. Van Trikt is per 1 maart aangetreden in deze functie. Verwacht wordt dat dit weekend deze kwestie verder zal worden afgewikkeld.

De vraag is wat de positie wordt van minister Lilian Ferrier, de moeder van Van Trikt. Zij is een tijdje met ziekteverlof. Haar functie wordt waargenomen door minister André Misiekaba.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten