zondag 19 januari 2020

Compleet gezin, zes personen, aangehouden verdacht van diefstal twee doksen en een kip

Vier zonen bekennen de diefstal, maar de ouders ontkennen...


De 45-jarige D.S., meer bekend als 'Moen', zijn vrouw en hun vier zonen zijn afgelopen dinsdag 14 januari door de politie van Santo Boma op hun woonadres in het district Wanica aangehouden, zo bericht het Korps Politie Suriname vandaag pas, zondag 19 januari 2020. 

Een benadeelde had die dag aangifte van diefstal van zijn twee doksen (eenden), een kip en een gascilinder gedaan bij de politie. Naar aanleiding hiervan stelden agenten een onderzoek in op de plaats delict alsmede een buurtonderzoek.

Enkele getuigen die de diefstal hadden waargenomen, gaven de politie te kennen dat S. en zijn zonen zich aan de diefstal schuldig hadden gemaakt. Volgens hun verklaring zagen zij hoe de vader en zijn zonen via het achtererf naar de kippenren liepen en daarna de doksen en de kip wegnamen.

De zonen hebben tijdens de voorgeleiding een volmondige bekentenis afgelegd. Zij verklaarden,dat zij inderdaad met hun vader de doksen en de kip hadden gestolen. Deze dieren werden in eerste instantie in de woonkamer verstopt, waarna zij in de auto van de moeder werden geplaatst. Verder gaven de kinderen aan dat de doksen door hun ouders zijn verkocht.

Ondanks de verklaringen van de zonen, ontkennen de ouders zich schuldig te hebben gemaakt aan de diefstal. De gascilinder is nog niet achterhaald. De hoofdbewoner is na overleg met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld, terwijl de moeder en de vier zonen na verhoor zijn heengezonden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten