zondag 19 januari 2020

Man vier jaar de cel in voor verkrachten minderjarig dochtertje

Meisje vanaf haar zevende tot negende jaar misbruikt door haar vader


S.K. (35) is donderdag door de rechter veroordeeld tot een celstraf van vier jaar. Hij heeft zijn dochter verkracht. De Officier van Justitie had een celstraf van acht jaar geëist. Zij voerde aan, dat wettig en overtuigend bewijs geleverd is, ook al blijft de verdachte het feit ontkennen, aldus Starnieuws vrijdag 16 januari 2020. 

De rechter week echter af van de eis, omdat het meisje verklaard heeft, dat ze eerst door iemand anders misbruikt was. Vervolgens heeft haar vader haar ook misbruikt.

Het meisje heeft een volmondige verklaring afgelegd. Ze vertelde, dat ze vanaf haar zevende tot haar negende jaar misbruikt werd door haar vader. Zij deelde ook mee, dat een zekere L. haar eerst had misbruikt. Hij werd toen opgesloten.

Vervolgens begon haar vader haar seksueel te misbruiken. Dit deed hij toen het meisje alleen thuis was met hem. Toen het slachtoffertje tien jaar oud was, vertelde ze haar tante, dat haar vader haar misbruikte. In eerste instantie geloofde de tante haar niet.

Het meisje vertelde gedetailleerd hoe haar vader haar op het bed duwde en haar verkrachtte. Ook zou de man haar bedreigd hebben. Ze zou pak slaag krijgen als ze het met iemand over het voorval zou hebben.

Door het seksuele misbruik liep ze een eczeem op, waarvoor ze behandeld werd. Ook bij de confrontatie met de vader, bleef het meisje zeggen, dat ze door hem misbruikt werd.

K. bleef erbij, dat hij zijn dochter niet verkracht heeft. Volgens hem is het meisje door haar tante geïnstrueerd en aangezet om hem te bekladden. De rechter voerde aan, dat het gedrag van het kind niet normaal was wanneer de vader thuiskwam. Aan de psycholoog vertelde het meisje zonder enige emotie gedetailleerd over het seksueel misbruik. De rechter merkte op dat het kind een trauma heeft opgelopen en begeleiding nodig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten