zondag 19 januari 2020

Buschauffeur (27) aangehouden voor zware mishandeling passagier

Slachtoffer zou dronken in bus zijn gestapt


De politie van het bureau Uitvlugt heeft donderdag de 27-jarige buschauffeur J.D. na afstemming met het Openbaar Ministerie ingesloten. Hij wordt ervan verdacht een passagier zwaar te hebben mishandeld, dat bericht het Korps Politie Suriname zondag 19 januari 2020. 

De politie van bureau Uitvlugt kreeg in de vroege ochtend van woensdag via het Command Center de melding, dat een man langs de weg was aangetroffen, badend in het bloed. Op de plek troffen agenten inderdaad een man aan die op dat moment niet aanspreekbaar was. Hij werd per ambulance afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo waar hij is opgenomen op de afdeling Intensive Care.

Een broer van de gewonde man, die op de plek werd aangetroffen, gaf alleen de naam van het slachtoffer door en weigerde verder de politie te woord te staan. Het slachtoffer werd in het ziekenhuis bezocht en verklaarde aan de politie, dat hij door een buschauffeur was mishandeld, waarna deze hem uit de bus zette.

J.D. wist zich enkele dagen uit handen van de politie te houden. Bij opsporingen werd hij niet aangetroffen. De buschauffeur meldde zich donderdag, bijgestaan door zijn advocaat, waarna hij werd ingesloten.

De verdachte heeft tegenover de politie verklaard, dat het slachtoffer in beschonken toestand plaatsnam in de bus. Hij nam zijn mobiel weg en bij confrontatie daarmee moest hij slagen van het slachtoffer incasseren. De twee raakten volgens de verdachte in een gevecht, waardoor het slachtoffer gewond raakte.

Het verdere onderzoek in deze zaak wordt voortgezet door de politie van bureau Uitvlugt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten