zondag 19 januari 2020

Santokhi (VHP): 'Alle mensen uit de regering gaan naar huis, een paar gaan naar Santo Boma'

Gratis onderwijs voor iedereen onder 18 jaar een speerpunt van VHP

(Bron foto's: VHP)
'De corruptie bij de Centrale Bank moet ook onderzocht worden'


De boodschap van de VHP aan de regering is dat ze haar biezen moet pakken en plaats moet maken op 25 mei. Alle sprekers op de druk bezochte massameeting van de partij in partijcentrum .de Olifant' gisteravond voerden aan, dat het tijd is voor de oranje partij om de macht over te nemen. Dit schrijft Starnieuws vandaag, zondag 19 januari  2020.

Voorzitter Chandrikapersad Santokhi zei, dat niet alle mensen uit de regering naar huis gaan. Een paar gaan naar Santo Boma. Corrupte figuren zullen worden opgesloten, aldus de partijvoorzitter.

Partijleden uit alle delen van het land, ook het verre binnenland, waren aanwezig in 'de Olifant'. De partij had als doel om 20.000 mensen op de been te brengen. Santokhi zei dat er zelfs 23.000 mensen waren.

Op de massameeting werden het verkiezingsprogramma en het wederopbouwplan van Suriname gepresenteerd door Riad Nurmohamed en Stanley Raghoebarsing aan de partijvoorzitter.

Gratis onderwijs voor iedereen onder achttien jaar is een van de speerpunten van de VHP. Santokhi voegde hieraan toe, dat alle jongeren die 18 jaar zijn geworden recht hebben op een bouwkavel. Dit zal een wettelijke basis krijgen. Ook schoolvervoer zal gratis zijn in het hele land. Studieleningen worden voor verschillende beroepen mogelijk gemaakt. Het garanderen van veiligheid is eveneens benadrukt. Het verkiezingsprogramma is op de website van de partij te downloaden.

Santokhi benadrukte, dat natuurlijke hulpbronnen het gehele volk ten goede moeten komen en niet alleen aan een elite groep van machtswellustelingen


Corruptiebestrijding en onderzoek hiernaar is een van de belangrijke punten van de VHP. Hij merkte op, dat de governor van de Centrale Bank van Suriname, Robert van Trikt, zijn ontslagbrief heeft ingediend, maar dat is niet voldoende. Het moet niet bij ontslag blijven. 'De corruptie daar moet ook onderzocht worden', stelde de partijleider. 'Mensen stelen het geld en rijden in dure auto's en drinken champagne, terwijl het volk verarmt.'

Over het recente rapport van kredietbeoordelaar Fitch Ratings, zei Santokhi dat de regering Suriname tot een 'junk Staat' is gedegradeerd. 'Deze regering heeft het volk in armoede gedompeld, terwijl corruptie hoogtij viert. De oranje beweging zal Suriname redden', beloofde Santokhi.


De VHP heeft gisteren duidelijk gemaakt dat zij zich geen zorgen meer maakt om de aanvallen op de partij. 'Den man e trowe ston tap unu ma unu e teki den ston da un bouw a partij', sprak Cedric ‘de dekoloog’ van Samson. 'Dus laten ze blijven gooien, wanneer we groter hebben gebouwd zullen ze zich komen aansluiten.' 

Santokhi deelde mee, dat voor de aanpak van bepaalde tegenstanders en het uitvoeren van sommige herstelplannen voor het land, met 'buitenlandse connecties' samengewerkt wordt.

Op de voorzitter na hebben alle sprekers korte toespraken gehouden. De rode draad: een deel uit het wederopbouwplan toelichten en op creatieve wijze de regering oproepen om te vertrekken. Enkele plannen die zijn opgenomen in het Wederopbouwplan zijn: koersdaling, herstel en groei van de economie, aanpak van de gezondheidszorg en het onderwijs, het eens en voor altijd van oplossen van het grondenrechtenvraagstuk, herstel van het veiligheidsgevoel, hard aanpakken van de corruptie, goed beheer van de staatsfinanciën en de natuurlijke hulpbronnen.

Santokhi, die eerder op de avond het verkiezingsprogramma en het wederopbouwplan in ontvangst had genomen, heeft alles samengevat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten