zondag 19 januari 2020

'Amigoe Amigoe....met het slechte been uit bed gestapt of zo?' - Overheid Curaçao start eigen nieuwsvoorziening

'Amigoe moet debat aangaan met eigen vakgroep en niveau binnen eigen vakgroep ter discussie stellen'



'Ik zal een lange inleiding achterwege laten. Ik denk dat de Amigoe een debat zou moeten aangaan met hun eigen vakgroep en het niveau binnen hun eigen vakgroep ter discussie stellen en niet de makkelijke weg kiezen en de regering aanvallen omdat het de eigen nieuwsdienst optimaliseert. Mag de overheid soms van waakhond Amigoe de eigen nieuwsdienst niet opstimaliseren? Really? Moet dat echt zo nodig grievend worden beschreven als “de pers de mond snoeren”? Of dat “de pers volgens het kabinet Rhuggenaath kan ophoepelen”? En zelfs insinueren dat “wij de kant op gaan als China, Cuba, Noord Korea en Venezuela”??? Wow 😳 Really?? Zo simpel???

Ik bedoel: het is echt niet zo dat het kabinet Rhuggenaath “het niet zo heeft met de pers”. Het is naar mijn idee eerder omgekeerd. Het is de pers dat het niet zo heeft met het kabinet. Sla de verschillende kranten er maar op na. Luister maar eens een middag naar verschillende radio’s. Over social media maar niet te spreken. Daar is objectiviteit intussen kompleet buiten de deur gezet.

We weten dus allemaal dat verdraaing van feiten bij de pers aan de orde van de dag is. Tot rectificaties toe (!). En daar heeft de burger geen baat bij. En daarom moet de overheid haar eigen nieuwsdienst opzetten. Om de burger in ieder geval te voorzien van correcte informatie. Daar gaat het om. En dat de Amigoe daar een probleem mee heeft? Tja...dat kan, maar dan moet de Amigoe iets doen aan het probleem en het probleem is het niveau van de pers waar Amigoe ONDERDEEL van is. Het niveau binnen de vakgroep is belabberd. In het artikel staat het notabene. Ik citeer: “De pers als waakhond (toezichthouder) is onderhevig aan devaluatie en wordt verder afgekalfd”. Hier is de vakgroep media/pers DEBET aan beste Amigoe en niet de minister president en/of deze regering. Misschien is niet zozeer de Amigoe de grote boosdoener en dat kan leiden tot frustratie, maar het moet en het kan niet zo zijn dat de frustratie van de Amigoe vervolgens moet leiden tot een sneer naar de minpres. Foei Amigoe. Clean up the mess in je eigen vakgroep! Dan hoeft de regering ook niet over te gaan tot het optimaliseren en vergroten van de eigen nieuwsdienst. Omayra Leeflang heeft het als minister in het verleden al eens geprobeerd om de vakgroep tot inkeer te laten komen en te doen aan zelfzuivering. Het was toen al nodig. We zijn nu bijna 10 jaar verder en het niveau is nog verder gezakt.

Gelet op het bovenstaande lijkt het mij een goed idee dat de Amigoe het voortouw neemt en met de vakbroeders van de media/pers gaat zitten met de - zelfkritische naar binnen gekeerde en tot eigen zuivering bedoelde - vraag dat luidt:

hoe zuiveren wij als pers/media, vierde macht/ waakhond/toezichthouder onszelf teneinde ons niveau weer op te krikken naar het niveau van de tijden van wijlen Edsel Everts?

Ik zou zeggen: aan de slag Amigoe! Een beter Curaçao begint bij jezelf (en bij je vakgroep)!

Stephen Walroud'

(Bron: Facebook, 17 januari 2020)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten