zondag 19 januari 2020

LVV en SPSB geven startsein bouw van zo'n honderd woningen te Alliance

(Bron foto's: LVV)
In 1e fase worden 10 sleutelklare woningen gebouwd voor aan te trekken arbeiders Staatsbedrijf Alliance


Het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) en De Surinaamse Postspaarbank (SPSB) hebben gisteren, zaterdag 18 januari 2020, het startsein gegeven voor de bouw van zo'n honderd woningen te Alliance. Het woningbouwproject komt tot stand door middel van het Woningbouw Financieringsfonds van de SPSB, na gedegen overleg tussen beide partijen ter stimulering van de productiesector te Alliance, aldus LVV in een persbericht.

In de eerste fase zullen 10 sleutelklare woningen worden opgezet ten behoeve van de aan te trekken arbeiders voor het Staatsbedrijf Alliance.
Verder wordt er gewerkt aan de nutsvoorzieningen, zoals veilig drinkwater aangelegd door de SWM, goede elektriciteit in samenwerking met de EBS en de aanleg van goede internet verbinding door Telesur.

Directeur Kromosoeto en minister Parmessar waren deelgenoot van het hoogste punt van een der woningen. Deze woning is bestemd voor de huisvesting van de permanente arts van de Regionale Gezondheidsdienst, die per 1 februari zich moet vestigen op de plantage.

Kromosoeto benadrukt, dat ook de zorg een van de belangrijke zaken is waar deze regering byzonder veel aandacht aanbesteed. Hij bedankte de minister van LVV voor het vertrouwen en de goede samenwerking met de SPSB bij de totstandkoming van dit project. De bank ziet goeie perspectieven te Alliance en wilt daarbij een bijdrage leveren.

Het beleid van het minsterie van LVV is erop gericht om landelijk de productiesector op gang te brengen en daarbij de nodige voorbereidingen en voorzieningen op zijn plaats te hebben.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten