woensdag 29 januari 2020

Minister Misiekaba jammert over succesvolle VHP boekenbeurs - Bewindsman zou initiatief van VHP moeten omarmen en niet te formeel kritisch benaderen

(Bron foto: NII)
'Die beurs is niet volgens de juiste procedure geschied' 🤣


'Organisaties die boeken willen doneren aan scholen moeten dat doen conform de juiste procedure. Zo moet vanuit de leiding van het ministerie een screening worden toegepast op het aangeboden materiaal, ten einde te kunnen vaststellen of de boeken wel geschikt zijn voor scholen.🤔

Dit zegt althans minister André Misiekaba van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur ad-interim dinsdag 28 januari 2020 aan het Nationaal Informatie Instituut (NII), in reactie op de gehouden succesvolle boekenbeurs voor iedereen (!) van de VHP in partijcentrum De Olifant in Paramaribo.


Volgens Misiekaba is die beurs niet volgens de juiste procedure geschied. Het gaat, zo beweert hij ten onrechte, om een schenking aan de verschillende mediatheken waar duidelijke afspraken over bestaan. De boeken moeten eerst gescreend worden en die weg is niet gevolgd, aldus de bewindsman. Waren de boeken in de privésfeer geschonken dan was er geen vuiltje aan de lucht.

(Bron foto: VHP)

'De VHP zou in principe een schrijven moeten richten aan het ministerie om de wens tot donatie kenbaar te maken. Indien de partij de leerkrachten had benaderd voor de schenking zouden ze via het hoofd van de school contact moeten maken met het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur.'

Het hoofd van de Onderwijsbibliotheek komt in beeld om de boeken te screenen, ten einde na te gaan of ze passen binnen het curriculum. Als na screening mocht blijken dat de boeken geschikt zijn, dan mogen ze terug op de schappen, zei minister Misiekaba.

Volgens de minister wordt er geen sanctie (?) opgelegd aan de leerkrachten die de boeken in ontvangst hebben genomen. 'Misiekaba maakt van de gelegenheid gebruik politieke partijen op te roepen correct te blijven en geen partij politieke zaken op scholen te brengen.'...

Reactie van de VHP, woensdag 29 januari:


 
'Bravo minister Misiekaba, kinderen hun boeken afpakken!📖 📚😡

In het kader van “Yes we can do the job” heeft minister Misiekaba geweldige daadkracht getoond. Binnen 24 uur heeft hij er voor gezorgd dat boeken uit schoolbibliotheken worden verwijderd. Kinderboeken, kookboeken, naslagwerken en sprookjesboeken. Goed gedaan minister en een schouderklop voor het zo netjes volgen van procedures. 

Boeken moeten eerst worden gescreend door het ministerie, aldus de minister. Dan hebben zijn medewerkers nog veel werk te doen, om de duizenden boeken die familie en vrienden in de afgelopen jaren hebben gedoneerd aan honderden scholen in heel het land te screenen. Meteen uw ambtenaren aan het werk zetten minister, want wie weet zitten er misschien gevaarlijke sprookjesboeken bij van boze wolven en rovers in het bos. Dat kunnen we onze kinderen niet aandoen hoor! Nee, liever elke dag leugens en fake news op radio en social media om het volk te misleiden. 

Het is duidelijk dat de minister met een politieke actie bezig is om de VHP te besmeuren. Misschien kan de minister net zoveel daadkracht tonen bij het volgen van procedures bij het aankopen van dure auto’s, de procedures bij het doorsluizen van US dollars naar bevriende cambio’s, de procedures bij het storten/opnemen van opmerkelijk hoge bedragen op de postspaarbank, of de procedures bij aanbesteding van consultants en zo zijn er nog veel procedures, waar deze daadkracht zeer welkom is.

Maar, we kunnen de minister geruststellen. De boeken zijn onschuldig, het zijn bronnen van wijsheid waar onze kinderen op school nog veel van kunnen leren. De minister ook. We hebben ook voor hem twee boeken:
- Eén waarin wordt uitgelegd ‘Gij zult niet stelen’ en
- één getiteld: Ali Baba en de veertig rovers.


Minister ga door met dit krachtdadig beleid. U bent op de goede weg…op 25 mei op weg naar huis!'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten