dinsdag 14 januari 2020

Inheems dorp Pikin Saron krijgt politie-unit

(Bron foto's: Commissariaat Para)
Weg naar West-Suriname alternatieve route voor smokkelwaar van en naar Guyana



Er komt een politie-unit in het inheemse dorp Pikin Saron gelegen aan de rijweg naar West Suriname. Vanuit deze unit zal de politie preventief optreden naar de gemeenschappen van de omliggende inheemse dorpen. Er zullen vooral intensieve controle werkzaamheden worden uitgevoerd op de stroom van personen en goederen uit West-Suriname. Dit bericht het commissariaat van Para maandag 13 januari 2020.

Districtscommissaris Armand Jurel, de directeur van Operationele Diensten van het ministerie van Justitie en politie, Olton Helstone, en de commissaris van politie Stanley Changoer, oriënteerden zich op de plek waar de unit komt te staan.

Maandag zijn de logistieke werkzaamheden begonnen voor de opzet van de unit. Volgens Helstone is de weg naar West-Suriname een alternatieve route voor smokkelwaar van en naar buurland Guyana.

De invulling van een controle post langs de weg moet vooral gefocust zijn op het vreemdelingenbeleid en het beleid op smokkelwaar en overige contrabande. Er zal ook conform voorschriften met betrekking tot zwaar transport op de wegen en bruggen, worden opgetreden tegen overtreders.

Het dorpsbestuur van Pikin Saron is opgelucht en zegt, dat er allang uitgekeken werd naar de fysieke aanwezigheid van de politie in dit gebied. De plaatsing van een politie-unit in dit dorp is volgens dc Jurel sedert 2010 opgenomen in het districtsplan. Op aandringen van hem werd vorig jaar ook het Carolinagebied voorzien van een politie-unit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten