dinsdag 14 januari 2020

Jordi Cruyff bondscoach nationaal voetbalelftal Ecuador

(Bron foto: Twitter)
Cruyff heeft voor drie jaar getekend


Jordi Cruyff is naar Ecuador vertrokken, om  aan de slag te gaan als bondscoach.


Momenteel staat Ecuador op de 63e plek van de FIFA-ranking en het doel is om aanwezig te zijn op het WK van 2022 in Qatar. Eerst moet nog de Copa América worden gespeeld in de zomer van dit jaar.


Daar zal Cruyff het met zijn ploeg opnemen tegen Brazilië, Colombia, Peru, Venezuela en Qatar.

De eerste wedstrijd van Cruyff met Ecuador is op 26 maart. Dan is Argentinië de tegenstander in de WK-kwalificatie.


Hij heeft dinsdag voor drie jaar getekend en moet het Zuid-Amerikaanse land naar het WK van 2022 leiden. 'Ik ben heel blij om hier te zijn en wil helpen om het Ecuadoraanse voetbal te laten groeien', zei de 45-jarige Cruyff bij zijn presentatie in hoofdstad Quito. 'Het is tijd om aan het werk te gaan.'

De Nederlander stapte een maand geleden op als trainer van het Chinese Chongqing Dangdai Lifan en is de opvolger van Hernán Gómez, die afgelopen zomer werd ontslagen na teleurstellende prestaties met Ecuador op de Copa América. Cruyff werkte anderhalf jaar in China en beleefde er zijn tweede klus als hoofdtrainer. Afgelopen seizoen werd Chongqing Dangdai Lifan tiende in de competitie. In zijn eerste seizoen behoedde hij de club voor degradatie uit de Super League.

Eerder had de Amsterdammer het Israëlische Maccabi Tel Aviv onder zijn hoede. Hij was daar ook technisch directeur, net als eerder bij het Cypriotische AEK Larnaca.

Als speler kwam Cruyff uit voor onder meer FC Barcelona, Manchester United, Celta de Vigo, Deportivo Alavés, Espanyol, Metalurg Donetsk en Valletta FC. Hij is negenvoudig Oranje-international.

(Suriname Mirror/Expreso/Twitter/Sportnieuws.nl/Nu.nl)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten