dinsdag 14 januari 2020

Eenzijdig zwaar ongeluk in beruchte bocht van Afobakaweg bij mast 1

Auto raakt van de weg, rijdt tegen EBS-mast en slaat over de kop

Bestuurder met onbekende verwondingen naar Spoedeisende Hulp AZP vervoerd


Het was weer raak op de Afobakaweg. Een Mark X Toyota is gisteravond op de Afobakaweg, vlakbij mast 1 in de buurt van de fabriek van Suralco in Suriname, van de weg geraakt, tegen een elektriciteitsmast geknald en over de kop geslagen. Dit bericht Waterkant.net vandaag, dinsdag 14 januari 2020.

Het voertuig reed rond half elf over de Afobakaweg in de richting van Paramaribo. In de bocht ter hoogte van mast 1 zou het mis zijn gegaan De bestuurder zou rechtdoor zijn gereden, de vangrail hebben geraakt en tegen een EBS-mast zijn aangereden. De auto ging daarbij over de kop.

De Afobakaweg staat bij veel mensen bekend als een onveilige highway. Uit een onderzoek uit december 2017van SUNECON (Suriname Engineering Consultants) naar blackspotlocaties op het wegennet van Suriname, is gebleken dat zich op deze weg een duidelijke blackspot bevindt: in de bocht ter hoogte van mast 1.


Deze bocht is alleen veilig te nemen met een snelheid van dertig kilometer per uur. In de periode van 2010 tot en met 2017 hebben op deze locatie zeven mensen het leven gelaten.

De bestuurder die maandagavond betrokken was bij het ongeval heeft het overleefd. Hij werd met onbekende verwondingen door een ambulance naar de Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) vervoerd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten