maandag 9 december 2019

Vier doden en twee gewonden bij schietpartij in buurt nationale paleis van Mexico

(Bron foto: Associated Press)
Schutter door agenten doodgeschoten


Vier mensen zijn gedood en twee raakten gewond tijdens een schietpartij zaterdag 7 december 2019 in de buurt van het nationale paleis van Mexico, de presidentiële residentie in het historische centrum van de hoofdstad. President Andres Manuel Lopez Obrador was op dat moment buiten Mexico-Stad. 

Voorlopige rapporten gaven aan, dat een gewapende man een gebouw binnenkwam in een kleine straat in de buurt van het paleis, aldus de politie van Mexico-Stad. Nadat twee mensen in het gebouw hem naderden, trok de man een pistool en opende het vuur.


Toen de politie arriveerde, vonden ze vier mensen met schotwonden op de binnenplaats van het gebouw en schoten op de schutter. Paramedici vonden de schutter dood, samen met twee andere mensen, zei de politie. Een van de drie mensen die gewond raakten stierf onderweg naar het ziekenhuis.



Meer dan 100 politieagenten waren snel ter plaatse en sloten de straat af, volgens televisiebeelden. Het gebouw ligt in een smalle straat die alleen toegankelijk is voor voetgangers en die uitkomt op een ingang van het Nationaal Paleis die dagelijks wordt gebruikt door overheidspersoneel en journalisten.


Lopez Obrador is een jaar geleden aangetreden na toezeggingen om een ​​sobere regering te leiden. Naast het halveren van zijn salaris, wierp hij verschillende attributen af, waaronder een groot aantal bodyguards. Hij veranderde ook de luxueuze presidentiële residentie Los Pinos in een cultureel centrum en verhuisde naar het eeuwenoude Nationale Paleis te midden van de drukte van het historische centrum van Mexico-Stad.


(Suriname Mirror/El Sol de Mexico/El Universal/Ecua Visa/YouTube/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten