maandag 9 december 2019

Suriname aanwezig in Kenia bij 9e top ACP-landen

(Bron foto: NII)
Minister Pollack-Beighle leg na ACP-top officieel bezoek af aan Kenia


Een Surinaamse delegatie onder leiding van minister Yldiz Pollack-Beighle van Buitenlandse Zaken neemt maandag 9 en dinsdag 10 december 2019 deel aan de 9e topontmoeting van de organisatie van Afrikaanse, Caribische landen en landen in de Stille Zuidzee (ACP) in Nairobi, Kenia. De minister zal namens president Desi Bouterse de vergadering toespreken, zo bericht het Nationaal Informatie Instituut, NII, maandag 9 december 2019. 

Het thema voor deze Topontmoeting 'Een getransformeerde ACP die zich inzet voor multilateralisme', is cruciaal tegen de achtergrond van de hedendaagse uitdagingen voor het multilateralisme.

Voorts zal voorafgaand aan de ontmoeting een nieuwe Secretaris-Generaal van de ACP worden gekozen die volgens rotatie uit de Afrikaanse regio zal komen.

In de marge van de ACP-vergadering zal minister Yldiz Pollack-Beighle ontmoetingen hebben met enkele bilaterale partners voor het bespreken van de follow-up van afspraken, dan wel nieuwe partnerschappen initiëren. Dit tegen de achtergrond van het aanscherpen van Zuid-Zuid samenwerking, alsmede het bevorderen van diplomatieke, sociale en economische betrekkingen.

Op uitnodiging van de minister van Buitenlandse Zaken van Kenia legt Pollack-Beighle een officieel bezoek af, na afloop van de ACP-topontmoeting, waarbij zal worden ingegaan op de onlangs door de twee presidenten gemaakte afspraken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten