maandag 9 december 2019

China-Latijns-Amerika en Caribische Business Summit geopend in Panama

Panama wil toegangspoort worden voor bedrijven uit China naar Latijns-Amerika en Caribisch gebied


Bijna 2.000 vertegenwoordigers van het bedrijfsleven en ambtenaren uit China, Latijns-Amerika en het Caribisch gebied hebben elkaar maandag 9 december 2019 voor het eerst in Panama ontmoeten als onderdeel van de XIII China LAC Business Summit


In eerdere verklaringen aan de pers benadrukte de voorzitter van het organisatiecomité van het evenement, Gabriel Barletta, de rol die dit mechanisme de afgelopen 13 jaar speelde, voornamelijk in die landen in de regio waarmee de Aziatische reus officiële betrekkingen onderhoudt. Hij zei dat de politieke en economische stabiliteit van Panama, die het ondernemersklimaat tussen ondernemers en investeerders bevordert, de geografische positie en het multimodale logistieke platform van invloed waren op de beslissing om de bijeenkomst in dit land te houden.


Barletta voegde eraan toe, dat de top de toegang tot nieuwe markten zal vergemakkelijken en Panama zal consolideren als de toegangspoort voor ondernemers van andere breedten naar het Amerikaanse continent.

'China-LAC is een promotiemechanisme en een platform dat streeft naar meer economische samenwerking, gericht op het stimuleren van handel en investeringen,' zei hij.


In dit verband zei de president van de Kamer van Koophandel, Industrie en Landbouw van Panama, Jorge Juan De La Guardia, dat dit een uitstekende gelegenheid is voor Panama om zijn logistiek- en dienstenplatform aan te bieden als hoofdkantoor voor Chinese industrieën met toegevoegde waarde.

Evenzo zou het het distributiecentrum kunnen worden voor bedrijven uit dat Aziatische land naar Latijns-Amerika en het Caribisch gebied, evenals een toegangspunt voor exporteurs uit de regio op de Aziatische markt, merkte hij op.


Ondertussen benadrukte Richard Kilborn, directeur promotie bij het ministerie van Handel en Industrie, dat het doel van het evenement is om de handels- en zakelijke relaties tussen Azië, Latijns-Amerika en het Caribisch gebied te versterken, naast het bevorderen van culturele, politieke en academische uitwisseling.

De China-LAC-top, die sinds 2007 bedrijven uit China, Latijns-Amerika en het Caribisch gebied samenbrengt, zal tot woensdag bijeenkomen in het Atlapa Convention Center van de hoofdstad.

(Suriname Mirror/Prensa Latina/MENAFN/YouTube/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten