maandag 9 december 2019

Guatemala kwalificeert Hezbollah als een terroristische organisatie

Giammattei, rechts, en Katz
Gekozen president Giammattei wijst Hezbollah aan als terroristische groep


Guatemala benoemt Hezbollah tot een terroristische organisatie, zei gekozen president Alejandro Giammattei van Guatemala zondag 8 december 2019 tegen minister van Buitenlandse Zaken van Israël Israel Katz, zodra hij aantreedt, volgende maand.



Guatemala's gekozen president Alejandro Giammattei ontmoette de Israëlische minister van Buitenlandse Zaken Israel Katz deze week tijdens zijn bezoek aan Israël en vertelde dat hij van plan is Hezbollah aan te wijzen als een terroristische groep.


Giammattei zei, dat hij eennen ander zal uitvoeren zodra hij aantreedt, volgende maand. Hij verduidelijkte verder, dat hij ervoor zal zorgen dat leden van de door Iran gesteunde sjiitische terroristische groep niet in staat zijn zijn land binnen te komen of er vanuit te handelen.

'De vrienden van Israël zijn onze vrienden en de vijanden van Israël zijn onze vijanden', zei Giammattei tijdens zijn ontmoeting met de Israëlische minister in Jeruzalem.


Minister van Buitenlandse Zaken Israel Katz, met de gekozen president van Guatemala Alejandro Giammattei, bedankte de gekozen president voor zijn warme betrekkingen met de Joodse staat en voor het verplaatsen van de Guatemalteekse ambassade naar Jeruzalem.

De twee besloten de samenwerking en de relatie tussen de landen te verdiepen. De banden van Israël met Guatemala zijn de laatste jaren nauwer geworden, met Guatemala die zijn ambassade op 16 mei 2018 in Jeruzalem inhuldigde. Het werd het eerste land dat in de voetsporen trad van het besluit van de Verenigde Staten onder leiding van president Donald Trump, de facto erkenning van Jeruzalem als de hoofdstad van Israël.

(Suriname Mirror/The Jeruzalem Post/Israel Hayom/aurora-israel.co.il/ Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten