maandag 30 december 2019

Refineria di Kòrsou neemt exploitatie Isla tijdelijk over en betaalt lonen

Bonden wijzen plan B af en roepen op tot manifestatie


Geen akkoord met PdVSA over de duur van de transitieperiode 


Het is de regering/Refineria di Kòrsou (RdK) niet gelukt met PdVSA tot een akkoord te komen over de duur van de transitieperiode totdat Klesch Group de raffinaderij naar verwachting medio 2020 overneemt. Dit houdt in dat PdVSA, na 34 jaar de operator te zijn geweest, de raffinaderij vanaf woensdag niet langer zal exploiteren. Dit bericht het Antilliaans Dagblad vandaag, maandag 30 december 2019.

RdK zal na beëindiging van het leasecontract met PdVSA gedurende zes maanden, tot de overname door Klesch, zelf zorg dragen voor de operatie van de raffinaderij.

Na jaren met de rug tegen de muur te hebben gestaan, neemt Curaçao het heft in eigen hand, zo werd gisteravond laat tijdens een ingelaste persconferentie van de regering gesteld.


'Aan alle werknemers van Isla wordt een arbeidsovereenkomst aangeboden door CRU', zei waarnemend RdK-directeur Marcelino ‘Chonky’ De Lannoy. CRU (Curaçao Refinery Utilites, dochterbedrijf van RdK) biedt werk en inkomen aan alle Isla-personeelsleden onder dezelfde voorwaarden voor een transitieperiode van zes maanden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten