maandag 30 december 2019

Beelden van Nederlander die grote anaconda vasthoudt populair op social media

Dick Lock professional op gebied van studie van reptielen en amfibieën


Een echte natuurliefhebber zou zo'n dier met rust laten toch...!


Volgens Waterkant.net vandaag, maandag 30 december 2019, is onderstaand filmpje, waarin te zien is dat een Nederlander in Suriname een flinke anaconda vastpakt, deze week flink gedeeld op social media. Veel mensen hebben de beelden met verbazing bekeken. 

De Nederlander is een professional op het gebied van de studie van reptielen en amfibieën. Het is Dick Lock, gids bij SU4You en Fred Ecotours, gespecialiseerd in herpetologische tours. Hij is daarnaast ook verbonden aan Herping Suriname, een team van jonge mensen die krachten bundelen om ecotoerisme in Suriname te stimuleren. Herping staat voor het zoeken naar amfibieën of reptielen en er is geen betere plek om dit te doen dan in Suriname.

De beelden werden vorige week vrijdag gemaakt toen de gids met een groep op weg was naar het binnenland via de Surinamerivier.


'Na ongeveer 3 uur op de boot zag een van de gasten een enorme anaconda van minstens 6 meter op een rots langs de rivier! Na een paar foto’s vluchtte het snel tussen de rotsen en terug het water in. Dit is al een geweldige ervaring en een persoonlijk record', luidt het verslag van Herping Suriname. 'Maar, amper 10 minuten later zagen we er nog een op een rots. Een van ongeveer 5,5 meter! Ondanks dat we het niet helemaal gemakkelijk voor ons hebben gemaakt, heeft het nooit geprobeerd uit te halen of te sissen. Wat een ongelooflijk dier.' 

De slang werd met medewerking van twee anderen door Dick vastgepakt. Het dier werd van dichtbij bekeken en er werden enkele foto’s gemaakt. Uiteraard werd de anaconda daarna weer netjes vrijgelaten.

Maar, een echte natuurliefhebber zou zo'n dier met rust laten toch en niet stoer doen voor wat fotootjes...!

Kijk voor meer informatie over Herping Suriname ook op hun Facebookpagina. Een deel van de film:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten