maandag 30 december 2019

Drie doden bij vliegtuigcrash in Colombia

Vliegtuigje van AeroGalán stort neer in omgeving luchthaven van Palonegro


Een vliegtuigje is vanochtend, maandag 30 december 2019, rond negen uur lokale tijd neergestort in de buurt van de luchthaven van Palonegro, die haar diensten aanbiedt aan de hoofdstad Bucaramanga, gelegen in Lebrija, departement Santander.


Volgens Civil Aeronautics is dhet HK 2629-vliegtuigje van het bedrijf AeroGalán, die de Bucaramanga-Cimitarra-route onderhoudt en om redenen die nog onbekend zijn, viel op de grond is neergestort.

Het vliegtuig had drie inzittenden aan boord die, volgens officiële informatie, stierven op de plaats van het ongeval. Zij zijn geïdentificeerd als Fredy Gutierrez, piloot van het vliegtuig; Alán de Jesús Granados en Damir Trujillo van het bedrijf Prosegur.


Tot nu toe is de oorzaak van de crash onbekend, het onderzoekspersoneel van 'investigación de accidentes de la Aeronáutica Civil' gaat naar de locatie om de relevante onderzoeksprocedure te starten.


Aerocivil maakt echter door middel van een verklaring duidelijk, dat 'het vliegtuig haar inspectie tot 31 maart 2020 van kracht heeft en de vergunning van de piloot vergunning geldig en in orde'. 



(Suriname Mirror/El Tiempo/Twitter/RCN Radio)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten