maandag 30 december 2019

13-Jarig Braziliaans meisje overlijdt bij geboorte baby door haar vader verwekt - Baby jongetje overleeft

Luana Ketlen vier jaar lang seksueel misbruikt door haar vader...


Een 13-jarig meisje dat vier jaar lang seksueel werd misbruikt door haar vader, overleed tijdens de geboorte van haar baby, zei de politie in Brazilië. Schoolmeisje Luana Ketlen stierf op 11 december nadat ze was opgenomen in het ziekenhuis met ernstige buikpijn, voordat dokters ontdekten dat ze zwanger was. Artsen besloten om de bevalling op te wekken en een babyjongetje af ​​te leveren - die het heeft overleefd - voordat ze het meisje naar een gespecialiseerde zorgafdeling brachten. Ze stierf onderweg. 

De politie vaardigde vervolgens een arrestatiebevel uit voor de 36-jarige vader Tome Faba. Volgens de politie begon de man zijn dochtertje te misbruiken toen ze slechts negen jaar oud was. Faba sloeg op de vlucht, maar werd een week later in de stad Coari opgepakt.

Hij verscheen voor het eerst op 27 december voor de rechtbank beschuldigd van kindermishandeling en doodslag. De familie van Faba, die aan de rand van Coari woont, zegt dat ze geen idee hadden van het misbruik.

De lichtgebouwde tiener was zeven maanden zwanger toen ze met ernstige pijn naar het regionale ziekenhuis van Coari werd gebracht. Artsen diagnosticeerden haar met acute bloedarmoede. Ze beviel van een premature babyjongen die op wonderbaarlijke wijze overleefde. Maar, na de bevalling ging de gezondheid van het meisje achteruit en uit de testresultaten bleek dat ze aan meerdere complicaties leed, waaronder levercirrose, water in de longen en lage bloeddruk. Luana stierf terwijl ze werd overgevlogen naar een gespecialiseerd ziekenhuis in Manaus, de hoofdstad van de staat Amazonas, op ongeveer 363 kilometer afstand.

Tijdens een persconferentie zei José Barradas, politiecommissaris van Coari: 'De tiener woonde bij haar ouders in een landelijk gebied buiten de stad. Ze realiseerde zich pas twee maanden geleden, toen ze pijn in haar buik begon te voelen, dat ze vijf maanden zwanger was. Luana beweerde dat ze werd bevolen om met haar vader te gaan vissen en naar verluidt door hem was verkracht terwijl ze daar was.'

(Suriname Mirror/Tribuna/The Daily Mail/sol.sapo.pt/)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten