maandag 23 december 2019

Mexico woedend over actie Boliviaanse inlichtingenagenten bij woning Mexicaanse ambassadeur in La Paz

(Bron foto: AFP)
Inlichtingenagenten trachten auto Mexicaanse ambassadeur te doorzoeken


Mexico klaagde maandag 23 december 2019, dat 150 Boliviaanse inlichtingenagenten de woning van de Mexicaanse ambassadeur in La Paz hebben omringd en hebben geprobeerd het voertuig van de ambassadeur te doorzoeken. 

De afdeling Buitenlandse Betrekkingen van Mexico zei maandag, dat de omsingeling van Boliviaanse agenten in militaire kleding dit weekend is begonnen. De afdeling zei, dat de aanwezigheid van de bewakers en het stoppen van en pogen te doorzoeken van een diplomatiek voertuig de diplomatieke bescherming en garanties schond.


Mexico heeft korte tijd asiel gegeven aan de afgezette president Evo Morales en heeft onderdak geboden aan ongeveer 30 van zijn aanhangers in zijn ambassadevoorzieningen in La Paz.

Mexico noemde de acties van de Boliviaanse interim-regering 'onaanvaardbaar' in een open brief aan de Organisatie van Amerikaanse Staten, OAS.

Morales nam ontslag als president van Bolivia op 10 november, nadat conservatieve tegenstanders demonstraties voerden tegen vermeende stemfraude in zijn poging om zijn herverkiezing te winnen.



(Suriname Mirror/Milenio/The Associated Press/El Universal/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten