maandag 23 december 2019

Braziliaanse politie betrapt criminelen bij graven 60 meter lange tunnel naar bankkluis

Overvallers wilden staatsbank Banco do Brasil in Campo Grande beroven

(Bron foto: Policia Civil)

In Brazilië heeft de politie naar eigen zeggen een bankoverval verijdeld. De overvallers hadden volgens de politie al een meer dan 60 meter lange tunnel gegraven en waren van plan om zondag 22 december 2019 de administratieve hoofdzetel van de staatsbank Banco do Brasil in Campo Grande te beroven. Dat meldt de plaatselijke politie.



De daders behoren tot een criminele bende die gespecialiseerd is in het plegen van bankovervallen in het hele land. Dit maal wilden ze toeslaan in Campo Grande, de hoofdstad van de deelstaat Mato Grosso do Sul.

Verschillende leden van de bende zijn opgepakt.


De politie zou de criminelen in de vroege ochtend hebben kunnen oppakken in de woning die ze voor de gelegenheid gebruikten. Daar betrapten ze de overvallers op heterdaad tijdens het graven van de tunnel. Die reikte ondertussen al tot onder het bankgebouw.

Volgens diverse media ontstond er een vuurgevecht tussen de criminelen en de politie, waarbij twee overvallers omkwamen. Aan de operatie van de politie ging een meer dan zes maanden durend onderzoek door een speciale eenheid vooraf.


(Suriname Mirror/Campo Grande News/G1Globo/Twitter/Brasil247)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten