maandag 23 december 2019

'PdVSA in staat te voldoen zonder transitieovereenkomst en zonder beschikking over Giro-gelden'

Isla-top nog argwanend: 'Poging tot manipulatie'


Rust scheppen, dat is de belangrijkste overweging van Refineria di Kòrsou (RdK) met het jongste aanbod aan Refineria Isla, dochterbedrijf van PdVSA (Petróleos de Venezuela S.A.). 'Zeker nu Isla geen toegang heeft tot de Giro-gelden, leek het RdK belangrijk om de afwikkeling van vorderingen te scheiden van een eventuele exploitatie of transitie in 2020', zegt interim-directeur Marcelino de Lannoy vandaag, maandag 23 december 2019, in het Antilliaans Dagblad in een toelichting op de brief die vrijdag werd uitgestuurd naar de vakbonden en Isla-directie. 

'Het publiek mag weten, dat PdVSA in staat is te voldoen zonder een transitieovereenkomst en zonder de beschikking te hebben over Giro-gelden. Dat moet rust scheppen', aldus De Lannoy.

Bij de top van Refineria Isla Curaçao, de werkmaatschappij waarmee Petróleos de Venezuela tot 31 december aanstaande de raffinaderij exploiteert met de bedoeling dit in een nader in te vullen transitieperiode in 2020 af te bouwen, komt dit aanbod vooralsnog iets anders over.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten