maandag 23 december 2019

Financieel-economisch directeur Jardim momenteel waarnemend president Centrale Bank Curaçao

'Deze situatie geldt in principe tot en met 31 december'


Financieel-economisch directeur José Jardim fungeert momenteel als waarnemend president van de Centrale Bank CBCS. Dat bevestigt de voorzitter van de Raad van Commissarissen (RvC) Etienne Ys in het Antilliaans Dagblad vandaag, maandag 233 december 2019.

Interim-president Bob Traa, die na zijn aanstelling door de RvC medio 2019, onlangs vroegtijdig zijn ontslag indiende, nam afgelopen vrijdag afscheid. Hoewel zijn contract nog tot en met eind dit jaar loopt, was 20 december zijn laatste werkdag.

Ook directeur-secretaris Leila Matroos-Lasten, die eerder - vóór de aanstelling van Traa - optrad als president ad interim, is met vakantie. Aldus president-commissaris Ys. Daardoor is er momenteel één lid van de Raad van Bestuur (RvB) van de CBCS aanwezig en dat is Jardim.

Ook voorheen, toen Matroos-Lasten interim was, trad Jardim op als waarnemer van de Centrale Bank-president. Deze situatie geldt in principe tot en met 31 december. Ys: 'Traa wijst zijn waarnemer aan tot 31 december. Daarna kan de RvC beslissen.' Of dat eerste is gebeurd, kan echter niet worden bevestigd.

Van 2012 tot 2016 was Jardim minister van Financiën. Deze functie bekleedde hij als vakminister in de kabinetten Betrian en Hodge en op voordracht van de Groep-Sulvaran in de kabinetten Asjes, Whiteman I en Whiteman II. In het interim-kabinet Betrian was hij tegelijkertijd minister van Economische Ontwikkeling.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten