maandag 23 december 2019

Aangehouden Braziliaan bekent betrokkenheid bij recente roofovervallen in Oost-Suriname

(Bron foto: Korps Politie Suriname)
Korpschef Roberto Prade: 'Hij heeft intussen het een en ander bekend'


De Braziliaan Romario S., alias Pikin Boi, die afgelopen week door de politie in het Marowijnegebied is aangehouden, heeft bekend betrokken te zijn geweest bij de recente roofovervallen in Oost-Suriname waarbij doden zijn gevallen onder slachtoffers. Dat zegt korpschef Roberto Prade vandaag, maandag 23 december 2019, in de Ware Tijd. 

S. is na afstemming met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld.

De man werd een dag of twee, voordat hij tijdens een gezamenlijke actie van het Arrestatie Team van de politie en commando's van het Nationaal Leger werd opgepakt, aangehouden door medewerkers van een securitybedrijf in het achterland. Hij zag echter kans te ontvluchten. 'De uiteindelijke aanhouding heeft de politie gedaan na een opgezette val. Hij heeft intussen het een en ander bekend', zegt Prade.

Bij de politie wordt er rekening mee gehouden dat deze verdachte mogelijk de leider van de roversbende is. Hij heeft evenwel nog niet toegegeven de leider van de groep te zijn geweest. 'Hij heeft dat nog niet aangegeven, maar wel dat hij actief betrokken was bij het geheel', aldus de korpschef.

Bij de arrestatie zijn twee vuistvuurwapens en een zwaar automatisch geweer met munitie bij de verdachte in beslag genomen.

Uit andere bron wordt vernomen, aldus de Ware Tijd, dat de politie intussen meerdere verdachten in beeld heeft gebracht en er wordt aan hun opsporing en aanhouding gewerkt. Rechercheurs van de afdeling Kapitale Delicten zijn bezig met het onderzoek.

Op een videofilmpje, dat enkele weken geleden circuleerde, is een aantal op Braziliaanse muziek dansende mannen te zien, die kennelijk een geslaagde beroving vierden. De mannen, die kogelwerende vesten dragen, schoten met hun machinegeweren in de grond, terwijl ze met elkaar dansten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten