maandag 23 december 2019

Ggemummificeerde overblijfselen Inca-edelman geopend in Museum van Tucume, Peru

'Balsemproces, kleding en offers doen ons geloven dat hij van Inca-elite in Tucume was'


De gemummificeerde overblijfselen van een Inca-edelman die tussen de 14e en 15e eeuw in Peru woonde, zijn door experts 'uitgepakt'. Het zorgvuldige openen van de mummie is vastgelegd in een verbazingwekkende beelden. 

De mummie was niet in de normale vorm die je zou verwachten. In plaats daarvan werd het ingepakt in een 'begrafenisbundel'.

Experts van het Museum van Tucume in Peru onderzochten het vreemde menselijke pakket, dat werd gevonden in een gebied in Tucume dat bekend staat als Huaca Las Abejas.


Woordvoerster van het museum, Bernarda Delgado Elias, zei in een video van het Peruaanse ministerie van Cultuur: 'Het schedelgebied wordt beschermd door extra kleding. Bovendien zat er katoen tussen de schedel en de kleding. Balsemproces, kleding en offers doen ons geloven dat hij lid was van de Inca-elite in Tucume.'


De begrafenisbundel zou in een hoes zijn gewikkeld die was versierd met oude symbolen. Een vergelijkbare bundel met een omslag werd gevonden rond hetzelfde gebied tijdens opgravingen tussen 1989 en 1992.

De experts hebben de mummie uitgepakt in de hoop meer tests te doen, zodat ze kunnen leren wie de mysterieuze persoon was. Testen op de mummie blijven tot eind december plaatsvinden. De skeletresten worden onderzocht, evenals alle objecten in de buurt.

Er wordt gedacht dat het Tucume-gebied een belangrijke hub was tussen 1350 en 1450 AD toen het werd bewoond door de Chimu-beschaving. Het gebied werd later veroverd door de Inca's die er woonden van rond 1450 tot 1532 na Christus.




(Suriname Mirror/The Sun/Twitter/YouTube)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten