maandag 23 december 2019

Weer een grote olievondst Exxon Mobile voor kust Guyana

Het gaat om de Mako-1 bron ten zuidoosten van het Liza veld


Apache Corporaton en Franse rivaal Total slaan handen ineen om blok 58 in offshore gebied Suriname te exploreren


Terwijl men in Suriname nog steeds smachtend wacht op de ontdekking van grote  voorraden olie voor de kust, is in Guyana weer een grote voorraad olie gevonden. Dat heeft Exxon Mobile Guyana vanmorgen, maandag 23 december 2019, bekend gemaakt, zo berichten Seeking Alpha en Waterkant.net.

De Mako-1-bron bevindt zich zo'n 9,5 kilometer ten zuidoosten van het Liza-veld dat net is begonnen met het produceren van olie. In de boorput van 1.620 meter in het water is een ongeveer 50 meter 'hoogwaardig oliehoudend zandsteenreservoir' gevonden. De vondst markeert de 15e ontdekking in het zogenoemde Stabroek-block.

In een persbericht zegt het bedrijf, dat de ontdekking bijdraagt ​​aan de eerder aangekondigde geschatte recupereerbare bron van meer dan 6 miljard olie-equivalent vaten in het Stabroek-block.

Ter informatie:




In Suriname werd vandaag bekend, dat Apache Corporaton en haar Franse rivaal Total de handen ineen hebben geslagen om het blok 58 in het offshore gebied van Suriname te exploreren. De twee bedrijven zijn een joint venture aangegaan, waarbij Total de worstelende Amerikaanse olie- en gasproducent een geldinjectie geeft voor meer onderzoek, zo meldt Starnieuws vandaag.



(Suriname Mirror/Seeking Alpha/Waterkant.net/Starnieuws/Twitter/YouTube)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten