zaterdag 23 november 2019

Zeker zeven nieuwe spelers bij nationale voetbalelftal van Suriname

Plaatsing Suriname voor Gold Cup 2021 trekt spelers met Surinaams bloed aan

Nederlandse voetballers van Surinaamse afkomst kunnen nu voor Suriname spelen, zonder dat ze hun Nederlands paspoort kwijtraken


Maar liefst zeven spelers komen de gelederen van het nationale elftal van Suriname versterken. Hierdoor krijgt bondscoach Dean Gorré tijdens de Gold Cup, waarvoor het land zich onlangs voor het eerst plaatste, een flinke kwaliteitsimpuls, aldus voetbalprimeur.nl vrijdag 22 november 2019.

Dat is het belangrijkste kampioenschap voor Noord- en Midden-Amerika en het Caribisch gebied. Een volgende ambitie van Suriname is meedoen aan het WK. Nu Suriname zich geplaatst heeft voor de Gold Cup 2021, is dat voor sommige Nederlandse voetballers met Surinaams bloed reden om voor dat land uit te komen.


Steeds meer spelers denken serieus na over een interlandcarrière bij Suriname. Door het zogenaamde 'sportpaspoort' kunnen voetballers met een Surinaamse achtergrond een paspoort aanvragen, zonder dat ze daarbij hun Nederlandse paspoort in hoeven te leveren.

Nigel Hasselbaink maakt daar dankbaar gebruik van en was tijdens de kwalificatie voor de Gold Cup meteen belangrijk met een doelpunt in het duel met Nicaragua, dat door Suriname met 2-1 werd gewonnen. Meerdere spelers willen ook voor Suriname uitkomen. Het gaat om Kelvin Leerdam, die met Seattle Sounders kampioen werd in de Verenigde Staten, Ryan Donk van Galatasaray, Tjaronn Chery die op het moment actief is bij Maccabi Haifa, Florian Jozefzoon (Derby County), Diego Biseswar (PAOK Saloniki), Mitchell Donald (Evkur Yeni Malatyaspor) en Miquel Nelom (Willem II).


Omron Fryslân meldt vrijdag, dat SC Heerenveen-doelman Warner Hahn op de nominatie staat om een uitnodiging te krijgen voor het nationaal elftal van Suriname.

'Ik heb nog geen telefoontje gehad, maar ik weet wel dat ze dat binnenkort gaan doen', aldus Warner Hahn. 'Ik vind het hartstikke leuk. Ik heb er nog nooit over hoeven nadenken, maar nu opeens is het mogelijk.' 

Afgelopen week maakte de Surinaamse voetbalbond bekend, dat Nederlandse voetballers van Surinaamse afkomst voor de nationale ploeg uit kunnen komen, zonder dat ze hun Nederlands paspoort kwijtraken.

Warner Hahn is geboren en opgegroeid in Rotterdam, maar heeft Surinaamse roots. 'Mijn vader is in Suriname geboren en is daarna samen met mijn opa en oma naar Nederland gekomen. Ik zou het een hele eer vinden voor mijn familie om voor Suriname uit te komen', zegt Hahn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten