zaterdag 23 november 2019

Moeder Natalee Holloway naar Aruba voor Amerikaans tv-programma

Natalee Holloway (18) verdween mei 2005 spoorloos tijdens vakantie op Aruba

Verdachte Joran van der Sloot zit in Peru gevangenisstraf van 28 jaar uit voor de moord op studente Stephany Flores


Ruim veertien jaar na de verdwijning van haar dochter Natalee reist Beth Holloway naar Aruba. Ze doet dat met het reportageprogramma 20/20, van de Amerikaanse zender ABC. 

De 18-jarige Natalee Holloway verdween in mei 2005 spoorloos tijdens een vakantie op Aruba. Ze werd voor het laatst gezien in gezelschap van de Nederlander Joran van der Sloot.  Hier verloor mijn dochter haar leven.' De aflevering van 20/20 werd vrijdag 22 november 2019 uitgezonden.


In de trailer is te zien hoe Beth het vliegveld van Aruba verlaat, hoe ze in een taxi over het eiland rijdt en hoe ze over het strand loopt. Ze vertelt dat veel voor haar bekende plekken inmiddels zijn verdwenen.


De gehaaide handelswijze van Joran van der Sloot komt ook aan bod. Van der Sloot wist met de belofte over meer details over de verdwijning van haar dochter 25.000 euro af te troggelen van moeder Beth. 'Als ik dat geld niet had gegeven, dan was hij nooit naar Peru gegaan en had hij Stephany niet vermoord.' Van der Sloot zei daarover, zonder enige empathie: 'Ik heb gelogen.'


Hij vertrok vervolgens met het geld naar Peru. Momenteel zit Van der Sloot in dat land een gevangenisstraf van 28 jaar uit voor de moord op de studente Stephany Flores.

In de reportage zitten ook beelden van de gelijkenis tussen de moord op Flores en de verdwijning van Holloway.

'Het is zo huiveringwekkend. Vijf jaar na de verdwijning van Natalee, zit hij weer aan een pokertafel. Dit keer met Stephany Flores', aldus moeder Beth Holloway.

Ook de vader van Natalee ging al eens met een tv-programma terug naar Aruba. Hij werd gevolgd voor de documentaireserie De verdwijning van Natalee Holloway. Vader Dave maakte destijds bekend dat hij met hulp van een privédetective een doorbraak had bereikt. Het zou gaan om de vondst van menselijke resten, maar het Openbaar Ministerie op Aruba weersprak dat.

(Suriname Mirror/The Daily Mail/AD/YouTube/news.yahoo.com/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten