zaterdag 23 november 2019

Nog steeds ontevredenheid en gemor onder groepje ex-werknemers RCR Zorghotel

Oud-personeelsleden nog steeds niet in dienst ministerie van Volksgezondheid


De Ware Tijd bericht vandaag, zaterdag 23 november 2019, dat ex-werknemers van het RCR Zorghotel zich weer roeren, omdat ze nog niet in dienst zijn van het ministerie van Volksgezondheid. Het gaat om vijftien personen die per 1 november de dienstbetrekking met het Zorghotel hebben beëindigd. 

Minister Antoine Elias van Volksgezondheid had beloofd dat de mensen in dienst genomen zouden worden bij het ministerie en eventueel bij het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. 'We willen nog steeds een baan bij Volksgezondheid en dat zien we graag spoedig gebeuren', zegt een ex-medewerker.

Het ging in eerste instantie om zestien personen, maar één medewerker is al een poosje in dienst van het ministerie. Volksgezondheid heeft uit humanitaire overwegingen het besluit genomen om de mensen in dienst te nemen. 'Het ministerie is niet verplicht om ons een baan te geven, maar bij ons gaat het om de belofte. We horen ook niets van Volksgezondheid. Het zou goed zijn als het departement ons duidelijk geeft', aldus een ex-medewerkster. Zij wil niet langer in onzekerheid blijven en kijkt uit naar een vaste baan.

'Zo gauw raadsadviseur Jules Wijdenbosch het raadsvoorstel ontheffing personeelsstop tekent', reageert minister Antoine Elias van Volksgezondheid op de vraag wanneer de mensen in dienst zullen komen van het departement. Hij belooft weer bij Wijdenbosch aan de bel te zullen trekken.

De medewerkers hebben eind februari de bond bij het Zorghotel ingeschakeld toen zij massaal werden opgeroepen om ontslagbrieven te tekenen. De regering heeft het hotel begin februari op de veiling gekocht. Elias heeft toen de bond meegedeeld dat niemand ontslagen zou worden.

Eigenaar-directeur Redjinder Thakoersingh heeft vervolgens met succes in augustus de veiling van zijn onroerende goederen aangevochten in een kort geding. De Staat heeft sinds toen zijn handen afgehouden van de zaak, maar de bond heeft toch een beroep gedaan op Volksgezondheid om het personeel niet in de steek te laten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten