zaterdag 23 november 2019

Staatsolie boort met platform West Castor geen 'commerciële vondsten' aan - 'De resultaten worden bestudeerd'

'Nearshore Drilling Project voor Staatsolie wel heel erg waardevol'


Staatsolie heeft het boorprogramma van het Nearshore Drilling Project afgerond. Het boorplatform West Castor beëindigt zijn werkzaamheden in Suriname. In de exploratieputten die geboord zijn voor de kust (nearshore) zijn geen commerciële vondsten gedaan. 

Staatsolie-directeur Rudolf Elias zegt vandaag, zaterdag 23 november 2019, op Starnieuws. dat de resultaten worden bestudeerd. 'Hoewel er geen commerciële olievondsten zijn gedaan, is het project voor Staatsolie wel heel erg waardevol. Er is veel data vergaard welke Staatsolie zal gebruiken voor geologische analyses. Deze informatie is nodig voor het uitzetten van toekomstige exploratieprojecten.' 

De olieboringen voor de kust zijn in april begonnen. Tot 40 kilometer uit de kust met waterdieptes tot 30 meter zijn exploratieboringen verricht. Het exploratiegebied binnen dit project strekte zich uit van Commewijne in het oosten tot aan de grens met Guyana in het westen en beslaat een oppervlakte van 11.250 vierkante kilometer.

De voorbereidingen voor het boren van de putten zijn in 2017 en 2018 getroffen. Met het Near Drilling Project heeft Staatsolie mogelijke oliereserves in het nearshore-gebied in kaart gebracht. De resultaten moeten verder worden geanalyseerd.

De voorbereidingen worden nu getroffen voor het transport van het boorplatform vanaf de laatste boorlocatie. Het boorplatform vertrekt maandag uit Suriname.

In onderstaand bericht aan zeevarenden is meegedeeld aan vaartuigen om een veilige afstand van ten minste vijfhonderd meter aan te houden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten