zaterdag 23 november 2019

Surinaamse Tennisbond laat twee tennisbanen asfalteren te Elizabeth’s Hof, Paramaribo-Noord

(Bron foto: STB)
'Twee banen zijn begin van complex met uiteindelijk zes banen en clubgebouw'


De Surinaamse Tennisbond (STB) is gisteren gestart met het asfalteren van twee tennisbanen. Hiermee is een lang gekoesterde wens van de STB in vervulling gegaan, zo schrijft Starnieuws vandaag, zaterdag 23 november 2019.

De bond stelt, dat zij eindelijk haareigen plek zal hebben, een eigen huis tussen de Libra en Kepplerstraat te Elizabeth’s Hof, Paramaribo-Noord. De wens is om zoveel als mogelijk tennisactiviteiten hier te gaan ontwikkelen, vooral op scholen en in de buurt. Een eigen tenniscentrum zal volgens de STB een enorme impact hebben op de ontwikkeling van deze sport in Suriname.

'Deze twee banen zijn nog maar het begin van een complex waar uiteindelijk zes tennisbanen en een clubgebouw zullen staan. De STB zal hier niet alleen lokale tennissers kunnen accommoderen, maar uiteindelijk ook internationale toernooien die voor de Caribische regio ook van betekenis zullen zijn', voorspelt voorzitter Diego van der Zwart.

In 2001 heeft het toenmalige bestuur het perceel in ontvangst mogen nemen van de overheid. In 2018 kreeg het huidige bestuur op aanvraag de goedkeuring van een 'facility grand' van de International Tennis Federation. Op dat moment kwam het een stap dichterbij om die droom te verwezenlijken.

Dit centrum is een belangrijk onderdeel van het strategisch plan waarin niet zo lang geleden samen met verschillende stakeholders de tennis ontwikkelingsplannen voor de komende 5 jaren zijn vastgelegd. De STB ondersteunt waar mogelijk elk evenement of organisatie die tot doel heeft de tennissport te verheffen. Of het nou gaat om materialen, programma’s om persoonlijke vaardigheden te ontwikkelen of het accommoderen van spelers die conform de nationale ranking daarvoor in aanmerking komen, zegt de bond.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten