zaterdag 23 november 2019

Ambassadeur Panka wil balans in handelsverkeer tussen Suriname en Mexico

(Bron foto's: NII)
Oud-ambassadeur in Indonesië nu aan de slag in Mexico


Ambassadeur Ricardo Panka ziet graag een balans in het handelsverkeer tussen Suriname en Mexico. Tot op heden wordt in het Caribisch gebied zand, dat nodig is in de cementindustrie, door Mexico naar de regio geëxporteerd, ook naar Suriname. 

Panka, die donderdag door president Desi Bouterse tot buitengewoon gevolmachtigde ambassadeur van Suriname in Mexico werd beëdigd, spreekt van zijdelingse importen vanuit het Midden-Amerikaanse land. De diplomaat zegt, dat Suriname nu moet nagaan welke mogelijkheden er zijn om te exporteren naar Mexico, zodat er balans kan zijn in het handelsverkeer met dit land.

Hij sprak bij zijn beëdiging van een bijzonder moment waarnaar hij heeft uitgekeken. Hij heeft eerder gediend als zaakgelastigde op de Surinaamse ambassade in Indonesië, waar hij in oktober 2017 werd aangesteld. President Bouterse sprak van een bliksemcarrière van ambassadeur Panka, die het volgens het staatshoofd bijzonder goed heeft gedaan in Indonesië.

Het staatshoofd is ervan overtuigd, dat Panka ook in Mexico, Suriname met eer en geweten zal dienen, aldus het Nationaal Informatie Instituut (NII) vrijdag 22 november 2019.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten