zaterdag 23 november 2019

Ambassadeur van Suriname in Frankrijk Reggy Martiales Nelson biedt geloofsbrieven aan aan Britse Koningin Elizabeth

Koningin spreekt waardering uit voor mangrove-aanplant kustgebied Suriname


De Ambassadeur van Suriname in Frankrijk, Reggy Martiales Nelson, heeft woensdag formeel zijn geloofsbrieven aangeboden aan de Britse Koningin Elizabeth II in London, Engeland. Dit meldt het Nationaal Informatie Instituut, NII, vandaag, zaterdag 23 november 2019, pas.

Tijdens de ceremonie in Buckingham Palace heeft de Koningin blijk gegeven geïnformeerd te zijn over Suriname en de loopbaan van Nelson. Verder waren aanwezig tijdens de echtgenote van de ambassadeur, Haidy Nelson, en de ambassaderaad, Elaine Woode.


Ambassadeur Nelson had op 5 juli 2019 reeds zijn kopie geloofsbrieven aangeboden aan de 'Vice Marshal' van het Diplomatiek Korps en mocht vanaf dat moment zijn werkzaamheden als niet-residerend ambassadeur van Suriname in Engeland aanvangen. Eveneens is hij vanaf laatstgenoemde datum lid van het diplomatieke korps in Engeland, de Court of St. James’s.

Tijdens het persoonlijk onderhoud sprak de Koningin haar waardering uit voor de inspanningen van Suriname op het gebied van milieu en vindt de aanplant van mangroves zeer goed. De informatie over het overlijden van de ambassadeur belast met milieu aangelegenheden, Winston Lackin, vond zij triest.

De Koningin sprak verder de hoop uit, dat het streven van ambassadeur Nelson om de bilaterale betrekkingen met de UK te versterken met een grotere rol voor de private sector, een succes wordt.

Zij heeft ambassadeur Nelson uitgenodigd voor de Queen’s Evening Reception op 11 december in Buckingham Palace, een formele receptie voor het Corps diplomatiek.

Ambassadeur Nelson heeft voorts gebruik gemaakt van zijn aanwezigheid in London om met de top van enkele investeringsorganisaties en bedrijven besprekingen te voeren. De Honorair Consul van Suriname in Engeland, Amwed Jethu, heeft een grote bijdrage geleverd tijdens deze gesprekken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten