dinsdag 29 oktober 2019

Weer vertraging SLM-vlucht met zeker een dag

(Bron screenshot: YouTube)
'Directie SLM is onaangenaam verrast door technische gebreken Airbus'


De SLM-vlucht vanuit Amsterdam is zondag met minimaal 24 uur vertraagd. De Airbus is wegens technische redenen aan de grond. Dit zorgde voor een vertraging op de vluchten naar Amsterdam (PY994) en vanuit Amsterdam (PY993). De vluchten worden middels een gewijzigd vliegschema uitgevoerd. 

De vertraging volgt op de A-check van vorige week. Bevindingen uit de check werden verholpen, maar er bleken toch nog enkele technische issues te zijn en besloot de SLM het toestel weer aan de grond te houden.

De A-check is een van de voorwaarden voor het kunnen teruggeven van dit toestel aan diens eigenaar aan het eind van de leaseperiode aanstaande december en is de laatste check van dit toestel.

De directie van de SLM is onaangenaam verrast door de huidige ontwikkeling en beraadt zich over de verdere inzet van de Airbus in deze laatste maanden. Momenteel wordt gezocht naar een alternatief om het vliegschema tot aan de introductie van de Boeing 777 te continueren, meldt het bedrijf, aldus Starnieuws maandag 28 oktober 2019.

De SLM heeft mede door de vele problemen met de Airbus aangegeven, vanaf eind van dit jaar met een Boeing te gaan vliegen. Momenteel wordt alles in het werk gesteld om de intrede van een Boeing 777 voor de route Paramaribo - Amsterdam voor het einde van het jaar mogelijk te maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten