dinsdag 29 oktober 2019

Steven Martina wil wil weer leiding geven aan ministerie van Economische Ontwikkeling, Curaçao

Martina wil afmaken waar hij ruim twee jaar geleden mee begon


Steven Martina wil terug naar de post van minister van Economische Ontwikkeling. Hij ziet het als zijn verantwoordelijkheid naar alle personen die op hem en op de MAN hebben gestemd, om af te maken waar hij ruim twee jaar geleden - toen hij benoemd werd tot minister - mee begonnen is. Dat liet Martina gisterochtend bij Nos Pais Television weten, aldus het Antilliaans Dagblad vandaag, dinsdag 29 oktober 2019. 

De voormalig minister van Economische Ontwikkeling was daar bij presentatrice Mavis Albertina te gast en sprak onder andere over het proces van Kòrsou di Nos Tur (KdNT) tegen hem, de recente uitspraak van het Hof en over hoe de toekomst er voor hem uitziet.

De afgelopen acht maanden - sinds zijn aftreden tot de uitspraak van het Hof vorige week - heeft een grote impact gemaakt op het leven van Martina. 'Het is in ieder geval een ervaring die ik nooit eerder heb gehad. De eerste drie maanden waren vervelend omdat je dan wordt vervolgd. Aan de andere kant ben ik altijd rustig gebleven, ik heb immers een schoon geweten. Maar, het is geen fijne periode geweest. Je bent onzeker en je hebt niet echt de kans om je te verdedigen.'

Dat veranderde toen Martina door de Landsrecherche voor verhoor werd opgeroepen. 'Toen kon ik alles uitleggen en werd ik rustiger. Ik heb altijd gezegd dat ik niets fout heb gedaan.'

Nadat het Openbaar Ministerie (OM) besloot de zaak te seponeren, diende KdNT een verzoek voor artikel 15 in bij het Hof om het OM alsnog tot strafrechtelijke vervolging van Martina te dwingen. Dat proces heeft de voormalig minister van Economische Ontwikkeling naar eigen zeggen relatief rustig doorstaan.

'Ik had niet de verwachting dat er plotseling een heel ander oordeel zou komen', aldus Martina. Hij is tevreden met de beschikking van het Hof en vindt het interessant hoe de drie rechters van het Hof de situatie hebben geanalyseerd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten