dinsdag 29 oktober 2019

Tunnel in aanbouw ontdekt onder beide zijden grens tussen Arizona (VS) en Mexico

Autoriteiten bewaken tunnel totdat deze is beveiligd en gevuld met beton


Volgens de 'Customs and Border Protection', CBP, in Arizona ontdekten de autoriteiten vorige week een onvolledige tunnel onder beide zijden van de grens tussen Arizona en Mexico. De tunnel is bijna 9 meter lang voet lang en loopt 3 meter onder de straten van Nogales, zei 'Customs and Border Protection' vrijdag 25 oktober 2019 in een persbericht

Amerikaanse grenspatrouilles en Mexicaanse Federale Politie vonden de tunnel donderdag tijdens het uitvoeren van een inspectie van een afvoersysteem dat zowel Arizona als Sonora, Mexico, bedient, aldus het persbericht.


De opening naar de tunnel was verstopt door een cementuitsparing, bedekt met triplex en verborgen onder een hoopje vuil. Binnen gaven gereedschap en bedrading aan, dat de tunnel nog in aanbouw was. Autoriteiten zullen de tunnel bewaken totdat deze is beveiligd en gevuld met beton.

Sinds 1990 zijn er meer dan 120 tunnels ontdekt in de Tucson Sector van CBP. Smokkelaars gebruiken de tunnels om smokkelwaar, valuta, wapens en mensen over de grens te verplaatsen.



(Suriname Mirror/Univision/KTAR News/Twitter/YouTube)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten