dinsdag 29 oktober 2019

Politie vindt ruim 40 schedels, tientallen botten en een foetus in glazen pot naast altaar bij verdachte drugshandelaren in Mexico-Stad

Autoriteiten onderzoeken de herkomst van de schedels... 


De politie vond deze week meer dan 40 schedels, tientallen botten en een foetus in een glazen pot naast een altaar in het hol van verdachte drugshandelaren in Mexico-Stad, zeiden de autoriteiten zondag 28 oktober 2019. 

Vier van de schedels waren in het altaar verwerkt in de centrale wijk Tepito, waar de politie dinsdag 31 mensen arresteerde op verdenking van drugskartelactiviteiten, zei het stadsbestuur in een verklaring. Een rechter beval 27 van de verdachten vrij te laten.

Een foto die werd verspreid door het kantoor van de procureur-generaal van Mexico-Stad, liet schedels zien die rond het altaar waren gegroepeerd, met een kruis erachter versierd met een gehoornd houten gezichtsmasker.


Rechts van het altaar was een geschilderde muur vol symbolen, waaronder een piramide met daarop een hand, hemellichamen en de kop van een geit met een hexagram tussen zijn hoorns, volgens foto's gepubliceerd door lokale media.

Voor de muur stonden verschillende voorwerpen, waaronder tientallen houten stokjes met gekleurde markeringen. Een woordvoerster van het kantoor van de procureur-generaal zei. dat de autoriteiten nog steeds de herkomst van de schedels aan het onderzoeken waren, waarvan er minstens 42 waren gevonden.


Onderzoekers ontdekten ook messen, 40 kaakbeenderen, de foetus en 30 been- of armbeenderen op de site, zei het kantoor. Het was nog niet duidelijk of de foetus van een mens was, zei de woordvoerster.

Tepito, ten noorden van het historische centrum van de hoofdstad, staat al lang bekend als een broeinest van illegale commerciële activiteiten. De vrijlating van bijna alle verdachten die zijn gearresteerd bij de inval in het woud van verborgen tunnels en vermoedelijke drugslaboratoria in Tepito, werd gezien als een tegenvaller voor de regering, die worstelt om grip te krijgen op chronisch bendegeweld.

(Suriname Mirror/Heraldo de Mexico/Reuters/The Yucatan Times/The Daily Mail/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten