dinsdag 15 oktober 2019

Summit ‘Invest in Curaçao’ is succes - 34 Nederlandse ndernemers/organisaties aanwezig

(Bron foto's: Curaçao  Chronicle)
Deelnemers kijken hoe binnenstad naar hoger niveau getild kan worden


Volgens het Antilliaans Dagblad van vandaag, dinsdag 15 oktober 2019, is de summit ‘Invest in Curaçao’ afgelopen weekend succesvol verlopen. Ongeveer 100 deelnemers hebben zich aangemeld, een groot deel kwam uit Nederland overgevlogen, maar er waren ook veel investeerders uit Curaçao aanwezig om te kijken hoe de binnenstad naar een hoger niveau getild kan worden. 

De Nederlandse delegatieleider, Hans de Boer, voorzitter van VNO-NCW, over het organiseren van de investeringsmissie naar Willemstad: 'De start was moeilijk. Negatieve berichtgeving over Curaçao maakt het moeilijk om bedrijven te interesseren om iets op het eiland te doen. Maar, uiteindelijk is het gelukt om met een Nederlandse delegatie van 34 ondernemers/organisaties te komen.'

Er waren drie soorten ondernemers bij de summit:
de projectontwikkelaars en investeerders;
de ondernemers geïnteresseerd in exploitatie van onroerend goed in de binnenstad en ondernemers die faciliterend zijn zoals constructiebedrijven, leveranciers,
en architecten.

Daarnaast was er vanuit Curaçao een aanzienlijke groep onroerendgoedeigenaren die hun panden aanboden om daar een andere of nieuwe functie aan te geven. Vaak waren ze op zoek naar investeerders of exploitanten om samen verder te ontwikkelen.

Bij de afsluiting zaterdag bleek de summit een eyeopener voor degenen die uit Nederland zijn gekomen. Een aantal van hen kwam tot de conclusie, dat ook zij de schouders eronder willen zetten om grote projecten als Kurá Hulanda of Plaza Hotel te kunnen redden. Ook deelnemers afkomstig uit Nederlandse musea waren aanwezig om eventuele samenwerkingen te bespreken met musea op Curaçao om onder andere het aanbod op het eiland te professionaliseren en te vergroten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten