dinsdag 15 oktober 2019

Ministerie van OW&C laat schoolleiders weten: Vergaderen 's middags of in weekend

Leerkrachten willen hun vrije tijd niet opofferen voor schoolse activiteiten


Het valt volgens de Ware Tijd van vandaag, dinsdag 15 oktober 2019, sommige leerkrachten zwaar, dat vergaderen na één uur 's middags moet gebeuren, of in het weekend. Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (OW&C) heeft schoolleiders hier opnieuw aan herinnerd. 

Leerkrachten stellen zich op het standpunt dat zij hun vrije tijd niet willen opofferen voor activiteiten die verband houden met de school. De toestemming om tijdens schooluren te vergaderen, is vorig jaar ingetrokken. Schoolleiders mogen sindsdien geen leerlingen meer naar huis sturen of scholen eerder sluiten om te vergaderen.

Al bij haar aantreden maakte minister Lilian Ferrier duidelijk, dat zij dit niet zou toestaan. Leerkrachten vinden, dat er de afgelopen jaren een gedoogbeleid is gevoerd. Er bestaat daadwerkelijk een brief van het ministerie waarin uitdrukkelijk is opgenomen, dat vergaderen tijdens schooluren niet is toegestaan. Deze regel wordt echter al jaren niet strikt toegepast.

Enkele onderwijsgevenden wijzen erop, dat collega's op scholen in de districten sterk afhankelijk zijn van schoolvervoer. Bij het nemen van deze beslissing zou de minister geen rekening hebben gehouden met de districten. Een overgangsperiode voor het invoeren van deze maatregel zou volgens leerkrachten beter zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten