dinsdag 15 oktober 2019

Braziliaanse Federale Politie start corruptieonderzoek naar Luciano Bivar, voorzitter rechtse PSL van president Bolsonaro

(Bron foto:Twitter)
Advocaat van PSL en Bivar: 'Er is geen bewijs van fraude in het verkiezings- proces'


De Braziliaanse Federale Politie is vandaag, dinsdag 15 oktober 2019, een corruptieonderzoek gestart naar de leider van de rechtse Partido Social Liberal (PSL), Luciano Bivar, van president Jair Bolsonaro.

In een verklaring zei de politie, dat 'operatie Guinhol' onderzoekt of vertegenwoordigers van een politieke partij de overdracht van partijgelden hebben verborgen, met name naar vrouwelijke kandidaten, in de noordoostelijke staat Pernambuco.

Volgens een bron tegenover persbureau Reuters, die sprak op voorwaarde van anonimiteit om details van de operatie bekend te maken, is de PSL de onderzochte partij en zijn negen opsporings- en beslagleggingsbevelen voor adressen die verband houden met PSL's leider Bivar uitgevoerd.


In een verklaring zei een advocaatvertegenwoordiger voor de PSL en Bivar 'er is geen bewijs van fraude in het verkiezingsproces', en voegde hieraan toe, dat het onderzoek 10 maanden geleden begon en verschillende getuigen werden gehoord.

De operatie komt te midden van een geschil tussen de Braziliaanse president en Bivar, wat kan leiden tot het vertrek van Bolsonaro uit de partij. Vorige week vroegen Bolsonaro en PSL-parlementsleden ontevreden over Bivar om informatie over de financiën van de partij.


(Suriname Mirror/Veja/Reuters/Correio Braziliense/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten