dinsdag 15 oktober 2019

Drie jaar cel voor taxichauffeur voor betrokkenheid bij beroving

Taxi- chauffeur heeft steeds ontkend, maar bewijslast is overduidelijk


De rechter heeft vandaag, dinsdag 15 oktober 2019, taxichauffeur S.K. veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf, met aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht, - gelijk aan de eis van de Officier van Justitie - voor betrokkenheid bij een beroving in de nacht van 1 september 2018. De man heeft echter die betrokkenheid ontkend, maar daar was de rechter dus niet van overtuigd. Dit bericht de Ware Tijd.

K. had twee mannen aan de Anton Dragtenweg afgezet voor de beroving. Na de beroving is het tweetal weer opgehaald K.. Getuigenverklaringen tegen de verdachte waren duidelijk, daarenboven is de auto van op camerabeelden te zien in het gebied.

De dag voor de beroving is hij dichtbij het huis van het slachtoffer gestopt om het te observeren. Tijdens het verhoor kon K. niet duidelijk aangeven wat hij daar deed. Kort vóór de beroving is zijn voertuig ook op de camerabeelden te zien. Hij reed constant in de omgeving van de David Simonstraat, Axwijkstraat en de Anton Dragtenweg. Waarom hij zo opvallend rondreed op die dag, kon hij ook niet verklaren. 'Wat deed je daar? Het is duidelijk dat je niets anders had te zoeken daar', vroeg de rechter.

Opmerkelijk is dat zijn gps, waarmee hij in contact staat met de taxicentrale, op uit was tijdens de beroving. Ook is duidelijk te zien op de beelden, dat twee mannen in zijn voertuig stappen. De Isuzu D-max van het slachtoffer, die was gestolen, is langs de weg achtergelaten.

'U bent vaker voor soortgelijke gevallen aangehouden en dat is een kwalijke zaak', merkte de rechter nog op.

De twee verdachten die de beroving hebben gepleegd zijn nog voortvluchtig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten