dinsdag 15 oktober 2019

Meer dan 80 vliegtickets bij SLM aangeschaft en doorverkocht met gehackte creditcards

Ook tickets verkocht aan populaire kasekogroepen en artiesten

Politie is enkele verdachten op het spoor en gewerkt wordt aan hun aanhouding


De Ware Tijd meldt dinsdagmiddag 15 oktober 2019, dat de afdeling Fraude van het Korps Politie Suriname is gestuit op een zaak van gesjoemel met gehackte creditcards. Met deze gehackte creditcards zijn meer dan tachtig vliegtickets bij de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM) aangeschaft en doorverkocht aan derden. Zo blijkt uit het voorlopige onderzoek. 

Het zou gaan om creditcards die zijn verstrekt door een lokale bank en die vervolgens door criminelen zijn gehackt.

Volgens de krant heeft een persoon zich voorgedaan als reisagent en tickets  doorverkocht aan wederverkopers. Intussen is één van de wederverkopers, een vrouw, in beeld gebracht door de politie. Zij moest zich gisteren bij de afdeling Fraude melden om gehoord te worden. Zij werd naar verluidt nog niet als verdachte gehoord.

De politie heeft al een aantal personen, die op de frauduleus verkochte tickets naar het buitenland waren afgereisd, gehoord. De vrouw die gisteren is gehoord zou de tickets hebben verkocht aan enkele populaire kasekogroepen en artiesten die naar Nederland op tournee waren gegaan. Vernomen wordt dat zich nu ongeveer twintig personen op deze tickets in het buitenland bevinden.

De SLM heeft de tickets van de personen die zich nog in het buitenland bevinden, inmiddels geblokkeerd. Zij dienen andere vliegbewijzen te kopen om huiswaarts te kunnen keren. Bij terugkeer zullen zij ook door de politie aan de tand worden gevoeld.

Vooralsnog is onduidelijk of de personen die de tickets hebben gekocht om op vakantie te gaan, op de hoogte waren van de fraude en bewust hebben meegewerkt. Een bron zegt, dat de mensen vermoedelijk zonder enig argwaan de vliegtickets hebben gekocht. Onder de reizigers zijn tot nu toe geen aanhoudingen verricht door de politie. Wel is het korps enkele verdachten op het spoor en gewerkt wordt aan hun aanhouding.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten