woensdag 30 oktober 2019

Breeveld (DOE) hekelt aanpak autoriteiten rond verdwenen tweemotorige Piper PA 31-325 Navajo

(Bron foto's: Prensa Libre)
Toestel zou zonder vliegplan van vliegveld Zorg en Hoop naar Curaçao  zijn vertrokken

Vermoedelijk is het uitgebrand vliegtuigje ontdekt in jungle van Guatemala....


De Ware Tijd bericht vandaag, woensdag 30 oktober 2019, dat het onderzoek naar een vliegtuigje, dat op 12 oktober verdween nadat het was vertrokken vanaf vliegveld Zorg en Hoop, nog in volle gang is. Dat onderzoek zou worden verricht door een speciale onderzoekscommissie aangestuurd door de procureur-generaal. Een dergelijke aanpak is gebruikelijk, zegt Daniëlle Veira, directrice Nationale Veiligheid. 

'Aangezien het onderzoek nog gaande is, kan niet gesproken worden van een strafbaar feit. We wachten het resultaat af.'

De tweemotorige Piper PA 31-325 Navajo, met vermoedelijk twee piloten en een lading cocaïne aan boord, vertrok naar verluidt zonder een vliegplan uit Suriname, terwijl dat in de luchtvaart vereist is. Faizel Baarn, hoofd van de Luchtvaartdienst, zou echter pas nadat het toestel al was vertrokken een vliegplan met als eindbestemming Curaçao hebben opgemaakt, aldus de Ware Tijd.

Het vliegtuigje arriveerde nimmer op Curaçao, maar op 14 oktober zou het toestel uitgebrand zijn gevonden in Guatemala in de grensstreek met Mexico, zo berichtte Suriname Mirror gisteren. Militairen en politieagenten stuitten op het toestel, dat op een geïmproviseerde airstrip in een natuurpark was geland. Van de bemanning en mogelijke lading ontbrak elk spoor.

Vanwege de onregelmatigheden en ongebruikelijke procedures rondom de vlucht die tijdens het onderzoek zijn ontdekt, werden Baarn en enkele medewerkers van de Luchtvaartdienst een week na de verdwijning van het toestel buiten functie gesteld. Via een persbericht maakte het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie de verdwijning van het vliegtuigje wereldkundig.

Die informatieverstrekking is volstrekt onvoldoende, vindt DOE-Assembleelid Carl Breeveld. 'Zonder meer is tekst en uitleg nodig van de regering. Het diensthoofd van de Luchtvaartdienst is ontheven, maar die info is te summier', aldus Breeveld.

'Eerder zijn vreemde vliegtuigen op ons grondgebied  waargenomen met allerlei mysterieuze ontwikkelingen. Ons imago als land gaat eraan als de regering niet krachtig en kordaat optreedt. Een persoon bedanken is mijns inziens geen antwoord op dit probleem. Het gaat immers om netwerken. De aanpak van deze problematiek vanuit de regering lijkt haast identiek op hoe corruptie wordt aangepakt', aldus de parlementariër.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten