woensdag 30 oktober 2019

District Para en de stad Xianning in China gaan stedenband verdiepen

Districtscommissaris Jurel en burgemeester Wang Yuan He tekenen intentieverklaring

(Bron foto: NII)

Het district Para en de stad Xianning in de provincie Hubei (China) hebben besloten om meer inhoud te geven aan hun stedenband die al vijf jaren bestaat. Districtscommissaris Armand Jurel van Para en burgemeester Wang Yuan He, hebben dat maandag bevestigd met de ondertekening van een intentieverklaring in Xianning. De ondertekeningsceremonie vond plaats in Hotel Ramada Plaza Chibi, zo bericht het Nationaal Informatie Instituut (NII) dinsdag 29 oktober 2019.

De districtscommissaris zei daarbij, dat er een aantal gebieden is waarin Para potenties ziet om de bestaande samenwerking uit te breiden en te verdiepen. Het gaat onder meer om de gebieden landbouw, onderwijs, toerisme, handel en industrie.

Para hoopt in de toekomst naast grootschalige landbouw als inkomstenbron, meer te halen uit ecotoerisme en industrie.

De stedenband tussen Para en Xianning wordt volledig ondersteund door de Surinaamse regering. De ondertekening is een van de hoogtepunten tijdens het bezoek van een delegatie uit Paramaribo aan China.

De delegatie wordt geleid door minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling. Op 24 oktober is de delegatie in China gearriveerd en wordt komende week in Suriname terug verwacht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten