dinsdag 29 oktober 2019

In Suriname van radar verdwenen vliegtuigje waarschijnlijk uitgebrand gevonden in jungle Guatemala

(Bron foto's: Prensa Libre)
Toestel ontdekt door politie en militairen in natuurpark Laguna del Tigre

Guatemalteekse autoriteiten gaan ervan uit dat toestel cocaïne vervoerde


Het twee weken geleden in Suriname van de radar verdwenen vliegtuigje is waarschijnlijk naar Guatemala gevlogen. Op 12 oktober startte deze Piper PA-31 vanaf vliegveld Zorg en Hoop in Paramaribo een vlucht richting Curaçao en schakelde drie minuten daarna de verbindingen uit. Dit bericht Crimesite zondag 27 oktober 2019.

Op 14 oktober is een vliegtuigje van precies hetzelfde type uitgebrand en verlaten gevonden in een afgelegen natuurgebied in Guatemala. De vondst werd gedaan door politie en militairen in het natuurpark Laguna del Tigre, in de buurt van het plaatsje San Luis, in het departement Petén, in de jungle van de vrijwel onbewoonde grensstreek met Mexico.

De Guatemalteekse autoriteiten gaan ervan uit dat het vliegtuig cocaïne vervoerde.


Het afgelopen jaar zijn er in de regio meerdere illegale vliegtuigen, soms met drugs, aangetroffen.


Het uitgebrande vliegtuig was lichtblauw met een vervalst kenteken.

Volgens een zeer goed ingevoerde bron van Crimesite in Suriname is het vrijwel zeker dat dit het vliegtuigje is, dat op zaterdag 12 oktober vanaf Zorg en Hoop is opgestegen en verdween. Het uitgebrande vliegtuigje is van hetzelfde type: een tweemotorige Piper PA 31 Navajo.

Het toestel is gevonden bij een illegale landingstrip in de jungle. Het is inmiddels aangemeld bij onder meer de website van Aviation Safety Network als total loss, en als een ‘illegale vlucht’. De Piper was van het type Colemill Panther conversion, met veel grotere actieradius dan de standaard PA 31.

In Suriname loopt een onderzoek naar het hoofd van de Surinaamse Luchtvaartdienst in verband met onregelmatigheden in de procedures rond de verdwenen Piper.

(Suriname Mirror/Crimesite.nl//El Periodico/Prensa Libre/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten