woensdag 30 oktober 2019

Bouterse: 'Wijziging Wet op de Staatsschuld is een stuk van de partij' - 'En ik ga u zeggen, er is geen speld tussen te krijgen'

'Het is een goed doordacht en uitgewerkt voorstel'

Bouterse lovend over fractieleider Abdoel


President Desi Bouterse heeft gisteravond in NDP-centrum Ocer op een spoedbijeenkomst van het NDP-kader uitgelegd, dat de wijziging van de Wet op de Staatsschuld een stuk is van de partij. 'Na verschillende discussies en een bijeenkomst met de leiding van De Nationale Assemblee werd de initiatiefwet ingediend door NDP-fractieleider Amzad Abdoel. Het is een goed doordacht en uitgewerkt voorstel', beweerde Bouterse. 

De NDP-vergadering heeft na de uitleg van Abdoel en de president besloten het voorstel om de wet te wijzigen unaniem te ondersteunen. De vergadering werd geleid door ondervoorzitter Ramon Abrahams, aldus Starnieuws vandaag, woensdag 30 oktober 2019.

President Bouterse, tevens voorzitter van de NDP, vroeg een staande ovatie voor Abdoel die de lijnen die door de partij zijn uitgezet 'op een briljante wijze door deze jonge econoom is verwoord'.

De NDP-fractieleider is in Ocer uitvoerig ingegaan op de Wet op de Staatsschuld. De wet is ingevoerd in 2002 door de Nieuw Front-regering en heeft drie wijzigingen ondergaan. De wet wordt morgen in het openbaar plenair behandeld door De Nationale Assemblee (DNA).

Bouterse bracht in herinnering, dat negen jaar geleden de toenmalig minister van Financiën in problemen is gekomen door deze wet. Binnen de NDP-top zijn er diverse sessies gehouden in onder andere Commewijne, in het Perscentrum en Saramacca. Hij merkte op dat het heel intrigerend is, dat een regering, een minister van Financiën, in problemen kan komen wanneer de wisselkoers stijgt en het Bruto Binnenlands Product daalt. Ook al heeft de minister wettelijk ruimte om meer te lenen, 'kan diezelfde wet hem killen'.

'We hebben discussies op discussies gevoerd om elke wijziging die wij gaan aanbrengen, binnen de wet te houden. Dit laatste voorstel dat op tafel ligt, is de top van de partij bijeen gekomen met de top van De Nationale Assemblee. Wij hebben uitvoerig hierover gediscussieerd. Er waren vier amendementen, vier zaken waarbij de voorzitter van DNA als één punt wilde hebben. Die zijn meegenomen in het voorstel welke wij als partij hebben ingediend. Het is geen stuk van meneer Abdoel of minister van Financiën. Het is een stuk van de partij. Daarom hebben wij de partijtop bij elkaar gehaald en DNA om de puntjes op de i te zetten. En ik ga u zeggen, er is geen speld tussen te krijgen', voerde Bouterse aan.

De president merkte op, dat als organisaties die bezig zijn op te roepen voor een protestmanifestatie voor morgen, hij vrijdag meer mensen op de been kan brengen om de regering te ondersteunen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten