woensdag 30 oktober 2019

'Wat men nu probeert te doen, is de economische aanval' - Bouterse valt oppositie en OM Nederland aan in NDP-centrum Ocer

'Regering heeft veel gedaan afgelopen 5 jaar, rest politieke veld valt in het niet'


'De regering heeft veel gedaan in de afgelopen vijf jaar. De rest van het politieke veld valt in het niet', zei president tevens voorzitter van de NDP, Desi Bouterse, gisteravond op een drukbezocht kadermeeting in partijcentrum Ocer. De partij voert daarnaast ook diverse projecten uit in het binnenland. Dit bericht vandaag, woensdag 30 oktober 2019, Starnieuws.

(Bron foto: André Misiekaba)
'Ze weten het. Men heeft allerlei dingen geprobeerd. Wat men nu probeert te doen, is de economische aanval', voerde de president aan. 'Plotseling beschuldigt Nederland de banken van Suriname. De banken zijn verdachte.' Bouterse bracht in herinnering, dat niet de banken het geld hebben vervoerd naar Nederland, maar de Centrale Bank van Suriname. 'Die mannen zijn bezig met heel gemene aanvallen', stelde de president. In april vorig jaar heeft de Nederlandse justitie een geldzending van 19.5 miljoen euro in beslag genomen. De Centrale Bank van Suriname, De Surinaamsche Bank, Hakrinbank en Finabank zijn een proces gestart om het geld vrij te krijgen. De drie handelsbanken zijn samen met vijf cambio's aangemerkt als verdachten.

Bouterse zei, dat de spoed kadermeeting bijeen was geroepen om partijgenoten in te lichten over wat er nu gaande is. Volgens hem praten zij over het algemeen anderen na. De tegenpartij heeft volgens de president vijf tot zes stations. Mensen beginnen dingen over te nemen die uitgezonden worden. 'Kaders moeten begrijpen wat er gaande is, vandaar dat de vergadering nodig was.'

De NDP-voorzitter riep zijn gehoor op om in eenheid op te trekken. Mensen die uit andere partijen besluiten om de NDP te ondersteunen, moeten met open armen ontvangen worden en ingezet worden. Hij benadrukte dat de eenheid noodzakelijk is.

Over de wisselkoers zei Bouterse 'recentelijk hebben we binnengehaald zo'n 40 miljoen dollars. En er zijn systemen om de koers naar beneden te brengen. Het is een kwestie van de lijnen uitzetten. En laten wij niet beginnen de cambio's de schuld te geven, want in moeilijke tijden hebben de cambio's bij wet ook meegeholpen om boven water te komen', merkte de president op.

'Op het ogenblik wordt er gewerkt met twee cambio's waar de kleine man terecht kan om US$ 200 tot US$ 300 te wisselen wat hij nodig heeft. De koers is teruggebracht naar Srd 8 voor de Amerikaanse dollar. De komende week zal de koers verder dalen naar Srd 7.95. De koers zal verder naar beneden worden gebracht. Het is een systeem. De koers moet naar een realistisch niveau.'

Het is volgens de president belangrijk, 'dat de koers niet te veel fluctueert waardoor business kan plaatsvinden in het land'.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten