dinsdag 3 september 2019

Zes Chinese hektrawlers vertrokken uit Surinaamse wateren

Schepen zouden onderweg zijn naar Senegal, West-Afrika


De zes Chinese trawlers die in november 2018 in de Surinaamse kustwateren opdoken, zijn dinsdagmorgen 3 september 2019 vertrokken. Dit wordt desgevraagd bevestigd door Kustwacht-directeur Jerry Slijngard, aldus de Ware Tijd. 

De boten hebben rond vier uur in de ochtend de ankers gelicht. Als bestemming is Senegal opgegeven.

Rond deze fabriekstrawlers is veel te doen geweest sedert zij vorig jaar arriveerden. Nadat verschillende instanties, tot aan president Desi Bouterse, in april te kennen gaven dat de boten moesten vertrekken, bleken zij meer ankervast te zijn dan gedacht. Uiteindelijk trad de Kustwacht medio mei op, na instructie van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij en stelde Ros International Fisheries, eigenaar van de boten, een ultimatum om haar vaartuigen te doen vertrekken.

Maar, het bedrijf stapte naar de rechter en die besloot, dat zolang het proces duurde, de maatschappij haar boten in Surinaamse wateren kon houden. Het proces werd echter een fiasco voor Ros Fisheries en uiteindelijk heeft de Kustwacht onder aansturing van het Openbaar Ministerie een ultimatum gesteld dat gisteren verliep.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten